Huawei Yeni Bir Nexus Telefon Üretecek

Bu yıl piyasaya sürülen Nexus 6P’nin üreticisi olan Huawei’nin önümüzdeki yıl çıkacak yeni Nexus modellerinden birini de üreteceği iddia ediliyor.

Çinli telefon üreticisi Huawei, bu yıl piyasaya sürülen iki Nexus telefondan biri olan Nexus 6P’nin üretimini üstlenmişti. Nexus telefonları piyasaya süren Google, Huawei’nin çıkardığı işten memnun kalmış olsa gerek ki, firmanın önümüzdeki yıl çıkaracağı yeni Nexus’lardan birini de Huawei’ye yaptıracağı söyleniyor.

huawei-nexus-6p-renkleri

Huawei’nin yeni bir Nexus telefon üreticisi yönündeki bu söylentiler, Çin’in en ünlü analistlerinden biri olan Pan Jiutang’tan geliyor. Pan Jiutang daha önce Nexus 6P’yle ilgili de birçok iddia öne sürmüş ve bunlardan birçoğunda haklı çıkmıştı. Pan Jiutang’a göre Huawei tarafından üretilecek olan yeni Nexux, Snapdragon 820 işlemciye sahip olacak. Bu da Çinli telefon üreticisinin yine daha üstün özelliklere sahip olan Nexus modelini üreteceğini gösteriyor. Nexus 6P’nin son derece iyi karşılandığı göz önüne alındığında, Google’ın Huawei’yle tekrar çalışmak istemesi pek de şaşırtıcı değil.

Yahoo’dan Gmail desteği geldi!