Kadınlar Telefon Bağımlılığına Daha Yatkın

smartphone addiction2

Güney Kore’de düzenlenen yeni araştırmaya göre, kadınlar erkeklere kıyasla telefon bağımlılığına daha yatkınlar. Ancak erkeklerde de bağımlılık oranları hiç de az değil.

Akıllı telefonların kullanım alanlarının artmasıyla birlikte bu cihazların hayatımızdaki önemleri de arttı. Böyle olunca bazı insanlar için telefonları vazgeçilemez şeyler haline geldi. Öyleki telefon bağımlısı olan insanların sayısı hızla artıyor. Güney Kore’de düzenlenen yeni bir araştırma, bu bağımlılığın detaylarını gün yüzüne çıkardı.

smartphone-addiction1

Güney Kore’deki altı farklı üniversiteden 1,236 öğrencinin katılımıyla yapılan araştırmaya göre, kadınlar telefon bağımlılığına daha yatkın. Araştırmaya göre kadınların yüzde 52’si telefonlarını bir günde 4 saatten fazla kullanırken, erkekerlerde telefonunu günde 4 saatten fazla kullananların oranı yüzde 29.4. Kadınlarda telefonunu günde 6 saatten fazla kullananların oranı ise yüzde 22.9. Ayrıca bu araştırmaya kadınların yüzde 20.1’i, telefonlarını kullanamadıkları zaman kendilerini kötü ve güvensiz hissettiklerini söyledi. Erkeklerde ise bu oran 8.9.

Rus Polisinden Hackerlara Büyük Darbe