Huawei 7 Mayıs’ta Önemli Bir Etkinlik Düzenleyecek

Huawei Pura 70

Huawei, 7 Mayıs’ta Dubai’de düzenleyeceği etkinlikte, pek çok farklı alandan dikkat çekici ürünlerin global lansmanını gerçekleştirecek.

Son dönemde başarılarıyla adından söz ettiren Çinli teknoloji devi Huawei, son olarak Pura 70 serisinin lansmanını gerçekleştirdi. İlgiyle karşılanan bu yeni akıllı telefon serisini Çin’de piyasaya süren şirket, şimdi de gözünü global pazara dikti. Çinli teknoloji devi, önümüzdeki günlerde Dubai’de önemli bir etkinlik düzenleyecek. 7 Mayıs’ta gerçekleşecek bu etkinliğin pek çok cihazın global lansmanına ev sahipliği yapması bekleniyor.

Huawei’nin bu etkinlikte global pazara sunacağı ürünler arasında akıllı saatlerin, Matebook laptopların ve Matepad tabletlerin olacağı belirtiliyor. Ancak bu etkinlikte akıllı telefon konusunda herhangi bir sunum yapılıp yapılmayacağı henüz netlik kazanmış değil. Ne var ki bu etkinlik, Pura 70 serisinin global lansmanı için de son derece uygun bir platform olarak görülüyor. Yani her ne kadar şirket bu yönde bir açıklama yapmamış olsa da beklentiler Pura 70 serisinin global lansmanının bu etkinlikte yapılması yönünde.

Huawei Pura 70 2

Huawei Pura 70 serisindeki her dört telefon da Huawei’nin Kirin 9010 yonga setini kullanıyor. Huawei Pura 70, 6.6 inçlik LPTO OLED bir ekrana sahip. 120 Hz yenilenme hızına sahip bu ekranın çözünürlüğü 2760 x 1256 piksel. Telefonda Kirin 9010 yonga setine 12 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara üç farklı seçenek sunuluyor: 256 GB, 512 GB ya da 1 TB.

Huawei Pure 70’in üçlü arka kamerasının ana lensi 50 megapiksel. OIS özellikli bu ana lense 13 megapiksellik geniş açılı lens ile 12 megapiksellik telefoto kamera eşlik ediyor. Pura 70, 4900 mAh’lık bir bataryaya sahip. Bu bataryada 66 W hızlı şarj özelliği ile 50 W kablosuz şarj özelliği bulunuyor.

Pro modeline 8 yerine 12 GB, Pro+ modelinde ise 16 GB RAM sunuluyor. Her iki telefon da  6.8 inçlik LTPO OLED ekran kullanıyor. Bu iki telefonda da arka kameraların ilk ikisi aynı kalırken, 12 megapiksellik telefoto kameranın yerini 48 megapiksellik telefoto kamera alıyor. Pro modelleri 5050 mAh’lık bataryalara sahip. Bu bataryalarda  100 W hızlı şarj ve 80 W kablosuz şarj özellikleri bulunuyor.

ByteDance’i TikTok’u Satmak Yerine Yasağı Göğüsleyecek