Huawei P30 Pro videoda ortaya çıktı

huawei p30 pro 1 1

Huawei’nin önümüzdeki günlerde resmiyet kazanacak olan yeni modeli P30 Pro videoda ortaya çıktı. İşte Huawei P30 Pro hakkındaki son detaylar.

Akıllı telefon sektörünün önemli isimlerinden biri olan Huawei, önümüzdeki günlerde özel bir etkinlik düzenleyecek. Çinli üretici düzenleyeceği bu özel etkinlikte P30, P30 Lite ve P30 Pro modelleri ile teknoloji tutkunlarının karşısına çıkacak.

Yeni P serisi cihazlarda amiral gemisi rolünü ise Huawei P30 Pro üstlenecek. Şimdiye kadar sızdırılan bilgiler doğrultusunda Huawei P30 Pro’nun nasıl bir tasarıma sahip olacağını ya da nasıl bir teknik donanımla karşımıza çıkacağını zaten biliyoruz.

Huawei P30 Pro videoda ortaya çıktı

Çinli üretici geçtiğimiz yıl Mate 20 Pro modelinde kullandığı 3D yüz okuma sistemini ise P30 Pro’da kullanmayacak. Huawei, 3 boyutlu yüz algılama sistemi yerine ekran altı parmak izi okuyucu sistemini tercih edecek. Nitekim bu parmak izi okuyucusunun nasıl çalıştığı da geçtiğimiz gün bir videoda gözler önüne serildi. Dilerseniz bu kısa videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

via GIPHY

Videoda da görüldüğü üzere kilitli olan ekranı parmak izi okuyucusu ile açmak hayli kısa sürüyor. Açık konuşmak gerekirse, ekran altı parmak izi okuyucusunun, yüz tanıma sisteminden çok daha iyi olduğu söylenebilir. Böylece ekranda kocaman bir çentik olmasına da gerek kalmıyor.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Sızdırılan son bilgilere göre Huawei P30 Pro fiyatı 930 euro civarında olacak.