Huawei yeni katlanabilir akıllı telefonu ne zaman çıkacak?

Huawei yeni katlanabilir akıllı telefonu

Çinli teknoloji devi Huawei yeni katlanabilir akıllı telefonu ile ilgili önemli bir detay aktarıldı. Shenzhen merkezli şirketin yeni telefonu ile ilgili bazı detaylar gelse bile tarihi net değildi.

Küresel olarak ikinci akıllı telefon üreticisi olan Huawei, 24 Şubat’ta İspanya’nın Barcelona kentinde bir sanal basın toplantısı düzenlemek istediğini söyledi. Hatırlayacağınız üzere Corona virüsü salgını nedeniyle Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2020’nin iptal edilmesinin ardından Barcelona’da etkinlik düzenleneceği açıklanmıştı. Çinli marka, söz konusu basın toplantısında önceden kaydedilmiş bir açılış konuşması sunacak.

Huawei yeni katlanabilir akıllı telefonu

Huawei’ye yakın kaynaklara dayandırarak yaptığı haberine göre Çinli teknoloji devi, sanal ortamda gerçekleşecek etkinlikte yeni katlanabilir akıllı telefonunu açıklayacak.

Huawei yeni katlanabilir akıllı telefonu mod

Piyasaya sürülen ilk katlanabilir ekranlı model Mate X ile henüz emekleme aşamasında olan bu sektöre ilk ürününü veren Huawei, Samsung’un Galaxy Z Flip’ine yeterli oranda bir cevap vermek istiyor. Huawei’nin Barcelona’da tanıtacağı yeni katlanabilir akıllı telefon ile ilgili çok fazla bir şey bilmiyoruz. Geçtiğimiz zamanlarda yayınlanan bazı sızıntılar referans gösterilirse, söz konusu modelin Huawei Mate XS olabileceğini söylemek yanlış olmaz.

Şirketin CEO’su Richard Yu, Mate XS modelinin çok daha iyi bir işlemci, geliştirilmiş bir ekran ve iyileştirilmiş bir menteşe mekanizmasına sahip olacağını açıklamıştı. Kirin 990 5G yonga seti ile geleceği tahmin edilen Mate XS’in, tasarım anlamında selefine göre daha gelişmiş olması bekleniyor.

Huawei P40 kamera konusunda çok iddialı olacak