Huawei ve ZTE’ye ABD’den bir yasak daha

jh1

Uluslararası pazarda Huawei için işler pek de yolunda gitmiyor. 5G kapsamında ABD’den darbe yiyen firma şimdi farklı ambargolara maruz kalmış durumda.

Huawei için işler pek de iyi gitmiyor. 2019’da ABD tarafından başltaılan ticaret ambargosu, firmanın tüm dengesini bozmuş durumda. Son gelen raporlar firmanın daha da zor duruma düşeceğini gösteriyor. FCC, ZTE ve Huawei ürünlerinin ABD için bir tehdit oluşturduğunu ve dolayısıyla ABD’nin bunların ithalatını yasakladığını iddia ediyor.

Cuma günü duyuruyu yapan ABD’li yetkililere göre, Çinli Huawei Technologies ve ZTE’den iletişim ekipmanı ithalatı ve satışı yasaklandı. Federal İletişim Komisyonu (FCC), her iki işletmeyi de potansiyel tehdit olarak belirledi ve yeni düzenlemeler, ekipmanlarının gelecekte kullanılmasını yasaklıyor.

Huawei

Son yıllarda Çinli telekom firmaları ve teknolojileri, ABD’li yetkililerin şüphelerini artırdı. FCC’nin başkanı Jessica Rosenworcel yaptığı açıklamada, “FCC, güvenilmez iletişim ekipmanlarının sınırlarımız içinde kullanılmasına izin verilmemesini sağlayarak ulusal güvenliğimizi korumaya kendini adamıştır.” Yeni düzenlemelerin, güvenlik tehditlerine karşı sürekli koruma çabalarının bir parçası olduğunu devam ettirdi.

Video güvenlik ekipmanı üreticileri Dahua Technology ve Hangzhou Hikvision gibi şirketler de düzenlemeden etkileniyor. FCC Cuma günü, mevcut yetkilendirmeleri içeren potansiyel eylemler hakkında da geri bildirim aradığını duyurdu. Çin’deki devlete ait üç büyük mobil operatörün operasyonları, ulusal güvenlikle ilgili endişeler nedeniyle ABD tarafından kısıtlandı.

Apple neredeyse tüm cihazlarında Samsung OLED ekran kullanacak