Huawei ABD’den daha fazla lisans izni almak istiyor

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olan Huawei ABD’den daha fazla lisans izni alarak zaman kazanmaya çalışıyor. Çin ve ABD arasındaki ticari savaşta büyük bir zarar gören Huawei, bunu tamamen kapatmak istiyor. İşte Huawei ile ilgili önemli haberimizin detayları.

Hatırlayacağınız üzere ABD çok önemli bir karar alarak Huawei ile yapılan bütün ticari sözleşmelerin askıya alınmasını istemişti. Bunun üzerine ABD şirketlerinin tamamı, Huawei ile olan bağlarını kestiler. İlerleyen zamanlarda bu konuda yumuşama gerçekleşti.

Huawei uzatmaları oynamak istiyor

Çin ile ABD’nin Anlaşması üzerine Huawei ve büyük şirketler arasında gerçekleşen 90 günlük lisans uzatma anlaşması sona eriyor. Gelen bilgilere göre Huawei iki hafta daha uzatma istedi.

Huawei mate 30 pro

Her ne kadar Huawei inkar etse bile ABD bu şirketin ulusal güvenlik riski yarattığını düşünüyor. Üstelik şirket 5G gibi kritik bir konuda neredeyse dünyanın öncü gücü sayılıyor. Birçok olumsuzluk ve ABD baskısına rağmen için hem 5G alanında hem de diğer kategorilerde büyümeye devam ediyor.

Ne yazık ki son çıkan Huawei modellerinde Google ve ona bağlı uygulamalar kullanılamıyor. Bu nedenle şirketin satışlarında büyük bir düşüş yaşanması bekleniyordu. Ancak Huawei, ilginç bir pozisyon aldı ve daha hızlı büyüdü. Peki sizce Huawei 2 haftalık ek süreyi ne için istemiş olabilir. Bu konudaki tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Huawei MatePad Pro 40W hızlı şarj desteğiyle geliyor