Apple neredeyse tüm cihazlarında Samsung OLED ekran kullanacak

Samsung Display, Ekim ayından itibaren Google, Xiaomi ve Vivo'ya katlanabilir OLED paneller sağlamaya başlayacak

Samsung, piyasadaki birçok rakibine farklı kategorilerde ürün tedarik etmeye devam ediyor. Son gelişmeler ile beraber en büyük rakibi Apple’a daha çok ürün tedarik edecek.

Samsung’u telefon, beyaz eşya gibi ürünlerden tanısak da şirket bundan çok daha fazlası. Şirket onlarca farklı departmanlar ile teknoloji dünyasındaki en değerli firma diyebiliriz.  Firmanın hizmet verdiği departmanlardan biri de panel teknolojilerini geliştirmekten ve üretmekten sorumlu olan Samsung Display’dir. Güney Koreli teknoloji devi, hem kendisi hem de Apple dahil birçok rakibi için bu marka altında ekranlar üretiyor. Görünüşe göre şirket işinde o kadar başarılı ki satılan her 10 iPhone’dan 7’sinin ekranını kendisi üretmiş.

Şirket iPhone’larda kullandığı OLED ekranlar için çeşitli tedarikçilerle çalışıyor. Bunlardan en önemlileri BOE, LG Display ve Samsung Display olduğunu söyleyebiliriz. Son açıklanan verilere göre Samsung, bu yıl Apple iPhone 14 OLED arzına hakim durumda. Apple’ın iPhone 14 için 120 milyondan fazla OLED panel kullanması bekleniyor. Bu panellerin neredeyse %70’i en büyük rakibi tarafından üretilecek.

Apple

Şirket, bu toplam 120 milyondan 80 milyon adetin ortasını göndermeyi bekliyor. En yakın rakibi olan LG Display’in 20 milyon ortası adet satması beklenirken, BOE’nin 6 milyon adede kadar sevk etmesi bekleniyor. Samsung Display, dört modelin tümü için OLED paneller sağlıyor; LG Display, normal 6,1 inçlik model için LTPS ve 6,7 inçlik Pro Max modeli için LTPO sağlar. BOE, yalnızca 6.1 inçlik normal iPhone için LTPS sağlıyor.

OLED ekranlar, iPhone’larda kullanılan en pahalı parçalar arasında yer alıyor. Tüm bunlar göz önüne alındığında firmanın sattığı her iPhone’dan Samsung’a para kazandırdığı sonucuna varılırken, akıllı telefon konusunda ise Apple’ın zirvede olduğunu hatırlatalım.

Honor Pad V8 Pro Aralık ayında piyasaya sürülecek