Huawei ekran altı kamera teknolojisiyle geliyor

Huawei ekran altı kamera

Herkesin en çok konuştuğu akıllı telefon şirketlerinden bir tanesi olan Huawei ekran altı kamera teknolojisi için patent aldı. Şirketin ileriki yıllarda patent davaları ile uğraşmak istemediği görülüyor.

Herkesin en çok konuştuğu akıllı telefon  şirketlerindenbir tanesi olan Huawei ekran altı kamera teknolojisi için patent aldı. Şirketin ileriki yıllarda patent davaları ile uğraşmak istemediği görülüyor.

Bazı akıllı telefon firmalarının da denediği ancak özellikle, Huawei ekran altı kamera olarak adlandırılan yeni teknoloji gündem olmaya başladı. Her ne kadar Google hizmetlerini almasa bile Huawei durmak nedir bilmiyor. Şirket sürekli olarak yeni patent alıyor ve böylece daha çok tercih edilir olmak istiyor. Ayrıca; Apple ve Samsung gibi rakipleriyle rekabet edebilmek için ekranın tamamını kullanmaya çalışıyor. Şu anda yeni çıkan akıllı telefon modelleri için %100 ekran gövde oranı amaçlanıyor.

Huawei kameraları ekranın altına gizleyecek

Gizli kamera tabiri genellikle, gizemli işler yapmak için kullanılır. Ancak ilk defa Huawei bu kavramı baştan sona değiştirdi. Şirket ön kamerayı gizleyerek %100 ekran gövde oranı yakalamak istiyor. Bunun için öncelikle ekranın neredeyse düz ve ışığı geçiren bir özelliğe sahip olması gerekiyor. OLED ekranlar bu iş için kusursuz performans sergileyebiliyor.

Huawei ekran altı kamera

Işık ne kadar dik bir açıyla kameraya ulaşırsa o kadar iyi bir görüntü elde edilir. Bunun farkında olan Huawei yeni ekran tasarım patentinde ışığın geliş açısını istenilen boyutlara taşımak istiyor. Ayrıca görüntü piksellerinin kesinlikle bozulmaması gerekiyor. Huawei tüm bunların ekran altına gizlenerek yapılmasının kolay olmadığını bildiği için yapımına uzun bir süre tanıdı. Muhtemelen bu patentin hayata geçirilmesi en az 2 yıl alacak.

Ekran altına gizlenen kamera teknolojisi sadece Huawei için geçerli değil. OnePlus gibi şirketler de ekran altına gizlenen kameralar için yoğun bir çaba harcıyor. Apple ve Samsung ise ekranı %100 seviyesine getirebilmek için daha farklı yöntemler denemeye çalışıyor. Sizce Huawei bu yeni teknolojiyi hızlı bir şekilde hayata geçebilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.