Samsung ve Nokia sonunda anlaşmaya vardı

samsung nokia

Samsung ve Nokia arasında bir süredir devam eden patent görüşmeleri sonunda anlaşma zeminine oturdu. İkili mevcut patentler konusunda yeni bir anlaşmaya imza attı. İşte detaylar.

Akıllı telefon sektöründeki mevcut rekabet, üreticiler arasındaki sorunları da arttırıyor. Malum, her üretici kullandığı yeni teknolojiyi patentler ile garanti altına almak istiyor. Böylece bir başka kullanıcı benzer bir teknolojiyi kullandığında, hak sahibine para ödemek zorunda kalıyor.

Hali hazırda akıllı telefon pazarında faaliyet gösteren şirketler arasında açılmış onlarca patent davası mevcut. Bunlardan bazıları yasal zemine oturtulsa bile, bazılarında hala sonuç alınamamış durumda.

Patent konusunda birbirini en çok yıpratan firmalar ise Apple ve Samsung olmuştu. İkili arasındaki patent sürtüşmesi uzun yıllar devam etse de şu aralar sular durulmuş durumda.

Geçtiğimiz sene de Qualcomm ve Apple arasında bir patent krizi patlak vermiş ve konu mahkemeye taşınmıştı. İki teknoloji şirketi arasındaki dava hala devam ediyor.

İki akıllı telefon devi Nokia ve Samsung anlaştı!

Peki mahkemelere gerek kalmadan ikili görüşmelerle patent krizini aşan firmalar hiç mi yok? Elbette var. Örneğin Nokia ve Samsung. İkili 5 yıl öncesinde mevcut patentlerden bazıları üzerine anlaşmaya varmıştı. 2018 yılı itibariyle sonra eren sözleşme için taraflar bir kez daha masaya oturdu.

Gerek Nokia, gerekse de Samsung konu hakkında bir açıklamada bulunmadı. Fakat patent süresinin uzatıldığı belirtildi. Yeni anlaşmaya ilişkin detayların önümüzdeki günlerde ortaya çıkması bekleniyor.

Tim Cook kullanıcı verilerini düşünüyor