Huawei ucuz telefon üretimini bırakıyor!

huawei

Huawei’nin önemli isimlerinden biri olan Richard Yu, firmanın gelecek planlarını paylaştı. Huawei artık ucuz telefon üretmeyebilir.

Günümüzde akıllı telefon kullanımı hızla artıyor. Genel itibari ile piyasadaki akıllı telefonları giriş, orta,üst ve amiral gemisi sınıfı olmak üzere 4 kategori altında değerlendiriyoruz. Genel olarak bir önceki yılın yüksek yonga setini kullanan cihazlar üst segment olarak nitelendirilirken, en üst seviye yonga setini kullanan cihazlar ise amiral gemisi modeli olarak lanse ediliyor. Örneğin HTC U Ultra, SD 821’li yapısıyla üst segment bir modelken, HTC U11 ise SD 835’li sistemi ile amiral sınıfında bir model olarak karşımıza çıkıyor.

Elbette bir de madalyonun öbür yüzü var. Giriş ve orta segment modelleri. Orta segment modeller, akıllı telefon pazarının en önemli gelir kaynağını oluşturuyor. Yine de telefonların sistem özellikleri ve fiyatı düştükçe, üreticiye bıraktıkları kar marjı da aynı oranda düşüyor. Yani bir amiral gemisi modelinden elde edilen kar oranı ile giriş segmentinde bir modelden elde edilen kar arasında çok ciddi bir fark bulunuyor.

Bu durumun farkına varan Huawei, gelecek dönemde giriş segmentinde cihazlar üretmeyi planlamıyor. Haberin kaynağı ise Çinli üreticinin en yetkili isimlerinden biri olan Richard Yu.

Yu verdiği bir röportajda giriş seviyesindeki telefonların fazla kar bırakmadığını belirtti. Dolayısıyla Huawei olarak ilerleyen dönemlerde sadece orta ve üst segment cihazlara yoğunlaşacaklarını açıkladı.

Huawei tarafından alınan bu kararın ne zaman uygulamaya konulacağı ise henüz netleşmiş değil.