Xiaomi Comet ve Sirius yepyeni bir teknolojiyle geliyor!

xiaomi comet

Akıllı telefon sektöründeki cihazları genel olarak üç farklı şekilde kategorize ediyoruz. Giriş, orta ve üst segment modeller. Üst segmentin zirvesindeki modeller ise amiral gemisi modeli olarak lanse ediliyor. Yani kabaca bir firmanın en güçlü telefonu, o firmanın amiral gemisi modeli oluyor. Peki orta ve üst segment arasında kalan modelleri nasıl nitelendirebilir? Açıkçası şimdiye kadar bu tarz modellerle karşılaşmamıştı. Fakat Qualcomm’un yeni Snapdragon 7xx serisi, bizlere orta segment ile üst segment arasında bir seçenek sunuyor. Bu yonga seti ile gelecek olan ilk modeller ise Xiaomi Comet ve Sirius gibi görünüyor.

Xiaomi Comet, cezbedici özelliklere sahip

XDA-Developers verilerine göre, Çinli üretici iki yeni model üzerinde çalışıyor. Xiaomi Comet ve Xiaomi Sirius. Aslında Xiaomi’nin yeni modeller üzerinde çalışması alışık olduğumuz bir durum. Comet ve Sirius’u özel kılan şey ise kullandıkları yonga seti.

Bilindiği üzere Qualcomm bir süredir AI odaklı Snapdragon 7xx serisi üzerinde çalışıyordu. Görünen o ki bu yonga setini kullanan ilk şirket Xiaomi olacak.

Xiaomi’nin orta segmentteki iki yeni modeli gücünü Snapdragon 710 yonga setinden alacak. Oreo 8.1 ile çalışacak olan telefonların OLED ekran kullanması da bekleniyor.

Teknik özellikler bakımından Snapdragon 660 ve Snapdragon 845 arasında konumlandırılacak olan Snapdragon 710’un nasıl bir performans sergileyeceği ise büyük merak konusu.

OnePlus 5T adeta yok satıyor