HUAWEI Pura 70 Ultra inceleme

f gdf g

#İŞBİRLİĞİ

Çinli teknoloji şirketi Huawei, kısa süre önce yurt dışında özel bir etkinlik gerçekleştirdi ve burada yeni cihazlarını görücüye çıkardı. Donanım Günlüğü ekibi olarak biz de bu etkinlikte yerimizi aldık ve yeni ürünleri yerinde deneyimleme şansına eriştik. Akıllı telefonlardan saatlere kadar geniş bir yelpaze vardı ama sanırız aralarındaki en dikkat çekici model, yenilikçi arka yüzey tasarımı ve gelişmiş arka kamera sistemiyle Huawei Pura 70 Ultra’ydı. Bildiğiniz gibi Huawei, yıllardır P serisi telefonlar da hazırlıyordu ve artık P serisine veda etme ve Pura serisine geçiş yapma vakti. Üstelik bu ürün, an itibarıyla pazardaki en güçlü Android cihazlardan bir tanesi. Evet, görünümünden teknik detaylarına kadar premium bir cihazdan, bir amiral gemisi telefondan söz ediyoruz.

Huawei Pura 70 Pro, üç farklı renk seçeneğiyle teknoloji severlere sunuluyor.

Bunlar, yeşil, kahverengi ve siyah. Özellikle kahverengi seçeneğinin kadife bir görünüm oluşturduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan yeşil renk de doğaya saygı duruşu niteliğinde, baktığınızda içinizi açıcı bir etkieye sahip. Daha da güzeli, üç farklı renk seçeneğinde de cihazın arka yüzeyinin dokulu yumuşak bir yüzeyle kaplı olması. Yıldız desenleriyle süslü bu yüzey, ürünü avucunuza aldığınızda keyif veriyor, kaymaları engelliyor ve kullanılabilirliği kolaylaştırıyor. Tabii cihazı iki elde kullanmanızı önerdiğimizi de belirtelim. 8.4mm kalınlıktaki telefon, yaklaşık 226 gram ağırlıkta.

HUAWEI Pura 70 Ultra inceleme

Huawei, yalnızca göze hoş gelen görünümü değil, sağlamlık detayını da göz önünde bulunduran bir marka.

Bu bağlamda Pura 70 Ultra’da Kristal zırh Kunlun Glass koruma teknolojisine yer veriliyor. Bu sayede ürünün düşmelere ve hafif darbelere karşı daha dayanıklı olduğu bildiriliyor. Huawei, bu yeni teknoloji sayesinde ürünün çizilmelere karşı dayanıklılığının %300, düşmelere karşı da dayanıklılığının %100 artırıldığını ifade ediyor. Siz yine de dikkatli olmaya ve beraberinde gelen kılıfla ürünü kullanmaya özen gösterin.

Bu arada evet, bu ürünümüz de IP68 suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikasına sahip. Üzerine bir şey döküldüğünde ya da yanlışlıkla cihazı bir su birikintisine düşürdüğünüzde, muhtemelen bir sorun yaşanmayacaktır. Tabii kısa sürede sıvıyla temasını kesmeyi ve yumuşak bir bez ya da mendille temizlemeyi ihmal etmeyin.

Xmage teknolojisinden güç alan kameralar adeta ateş ediyor!

Telefonun arka tarafında 50+40+50MP’den oluşan oldukça iddialı bir ana kamera sistemi mevcut ve bu sistem, Xmage görüntü teknolojisiyle ortak hareket ediyor. Bu sayede hareket halindeki çekimlerde de OIS desteğinin de yardımıyla net ve canlı renklerden oluşan detaylar elde edebiliyorsunuz. İster bir tatil fotoğrafçısı olarak hareket edin, ister vlog çekin, ister sevimli dostlarınızı kayda alın, isterseniz de bir konserdeki keyifli anlarınızı ölümsüzleştirin. Pura 70 Ultra’nın farklı ortam ve farklı koşullara kolaylıkla ayak uydurabilen bir kamera sistemi var.

Örneğin 50 MP Ultra Işık Alan Teleskobik Kamera, 1 inç CMOS sensöre sahip ve OIS desteğiyle birlikte etkileyici sonuçlara imza atıyor. Özellikle de gün ışığında, dış mekân çekimlerinde.

Ultra Işık Alan Teleskobik Kamera, ileri geri hareket edebilen bir lens ve büyük 1 inçlik ışık toplama sensörüyle, sıradan sahneleri özel sahneler haline getirebiliyor.

40MP ultra geniş açılı kameranın da dış mekânlarda, manzara çekimlerinde güzel sonuçlar verdiğini gördük.

50 MP Ultra Işık Alan Makro Telefoto Kamera (F2.1 diyafram açıklığı, OIS) da detaylara daha yakından tanık olmak ve ufak detayları dahi net bir şekilde görüntüleyebilmek için görevini yerine getiriyor.

Kameralar, zoom tarafında da çok başarılı. İster kalite kaybı olmadan 3.5x optik zoom yapın, isterseniz de neredeyse hiç kalite kaybı olmadan 10x zoom yapın. Yakaladığınız detayların kalitesinden memnun kalacağınızı düşünüyoruz. Öte yandan, 100X dijital zoom da var. Yani evet, İstanbul boğazının bir kıyısından öteki kıyısına kadar yakınlaşabilirsiniz.

Video çekimleri tarafında genellikle 1080p 60FPS’yi tercih ettik ve memnun kaldık. Bu seçenek, sosyal medyada paylaşacağınız videolar için fazlasıyla yeterli. İlerisini de düşünerek hareket etmek istiyorsanız, öyleyse 4K 60FPS video çekim seçeneği de sizi bekliyor.

HUAWEI Pura 70 Ultra inceleme

Pura 70 Pro’da ileri geri hareket edebilen kamera yapısı mevcut

Kamera uygulamasını açar açmaz hemen arkaya bakarsanız, kameranın nasıl dışa doğru çıkmaya başladığını görebilirsiniz. Bu mekânik sistemin 2 metre suya karşı dayanıklı olduğu ve 300 bin kez açılıp kapatılabildiği de bildiriliyor. 1 inç değerdeki büyük sensör, f1.6 açıklık değeri sayesinde zaten düşük ışık koşullarında da iyi sonuçlar veriyor ve işin içine bir de OIS eklendiğinde, çektiğiniz karelerin kötü olması çok zor. Tabii burada “Ultra hızlı anlık çekim” özelliğinden de söz etmek gerekiyor. Huawei XD hareket motoru sayesinde, saatte 300km hızla hareket eden objeleri bile net yakalamanın mümkün olduğu bildiriliyor. 300km’lik objeleri bulmak zor belki ama en azından kediler gibi hızlı hareket eden hayvanların net fotoğraflarını kolaylıkla çekebildiğinizi göreceksiniz.

Ön taraftaki 13MP değerdeki kameramız da adeta bir arka kamera kimliğine bürünmüş durumda. Pek çok farklı filtre, güzelleştirme modu ve 4K 60FPS video çekim gibi fazlasıyla işe yarar özelliklere sahip ve bu özellikleri kullanırken bir bekleme ya da yavaşlama olmadan hareket edebiliyorsunuz.

6.8 inç değerde ekran

LTPO OLED teknolojisinin kullanıldığı ekran, 120Hz tazeleme değerini de sunuyor. Böylece ihtiyacınıza göre video ve oyun deneyimlerinizde daha akıcı detaylarla karşılaşabilirsiniz. Ekranımız 2844 × 1260 çözünürlük ve 460ppi değeri sunuyor. Maksimum parlaklık değeri ise 2500nit. Tabii dahası da var.

HUAWEI X-True görüntüleme teknolojisi ve HDRVivid teknolojisi sayesinde hem iç hem de dış mekân deneyimlerinde etkileyici görüntülerle karşılaşabiliyorsunuz. Öte yandan ekran, dış mekân deneyimlerinde yansımaları olabildiğince engelleyebilen bir yapıya sahip. Bu da daha iyi görüntüleme anlamını taşıyor.

Bir şeyler oynarken, okurken ya da izlerken, elinizde tam anlamıyla bir mobil eğlence merkezinin olduğunu söyleyebiliriz.

Huawei’nin güçlü Kirin 9010 işlemcisiyle geliyor

Pura 70 Ultra’da güçlü Kirin 9010 işlemcisi var. Buna 16GB RAM ve 512GB dahili depolama detayları eşlik ediyor. İşletim sistemi tarafında da Android tabanlı güncel EMUI 14.2 işletim sistemi var. Arayüz gayet sade ve kullanım kolay. İster Huawei’nin mağazası AppGallery’ye giderek, isterseniz de oyun ve uygulama geliştiricilerin resmi sitelerine giderek uygulamaların APK dosyalarını indirerek kullanabilirsiniz. Ve evet, Google uygulamalarını da bu cihazda rahatlıkla çalıştırabilirsiniz. Gmail’den tutun da YouTube’a kadar zengin bir yelpaze sizi bekliyor.

Ürün, oyun çalıştırma tarafında da etkileyici bir performans sunuyor. Örneğin Call of Duty Mobile’ı en yüksek grafik ayarlarında, herhangi bir donma ve aşırı ısınma faktörü olmadan oynayabildik. Bu da şu anlama geliyor. Bu ürünü satın aldığınızda, önümüzdeki birkaç sene boyunca oyunları üst seviye detaylar ve akıcı görsellerle oynayabileceksiniz.

Hızlı şarj destekli 5200 mAh pil

Huawei Pura 70 Pro, 5200 mAh pile sahip ve tek şarj ile yoğun bir günü geride bırakabiliyorsunuz. Öte yandan ürün, kablolu olarak maksimum 100w, kablosuz olarak da maksimum 80w hızlı şarj değerlerini destekliyor. Yani şarj ihtiyacınız olduğunda, sadece birkaç dakikalık şarj işlemiyle günün geri kalanını sorunsuz tamamlayabilirsiniz. Huawei, hızlı şarj destekli adaptörü kutuda sunuyor ve bu gerçekten iyi bir detay. Eğer kablosuz şarj kullanmayı seven biriyseniz, öyleyse uyumlu şarj yatağını ayrıca satın almanız gerekiyor.

Son sözlere gelirken HUAWEI Pura 70 Ultra…

Üst seviye bir telefon alırken genellikle tasarım detayları, işlemci gücü ve kamera yetenekleri gibi detaylara bakarız. Tüm bu detaylar ve fazlası için Huawei Pura 70 Pro’nun sınıfı rahatlıkla geçer performanslar sunabildiğini söyleyebiliriz. Özellikle dokulu arka yüzey tasarımı ve hareketli ana kamera sistemi, hem kullanılabilirlik hem de anı en iyi şekilde yakalayabilmeniz tarafında sizi memnun edecektir.

Örnek fotoğraflar

 

HUAWEI Pura 70 Ultra inceleme

 

HUAWEI Pura 70 Ultra inceleme

HUAWEI Pura 70 Ultra incelemeHUAWEI Pura 70 Ultra incelemeHUAWEI Pura 70 Ultra inceleme

HUAWEI Pura 70 Ultra inceleme

HUAWEI Pura 70 Ultra inceleme

Cihaz hakkında daha fazla bilgi ve satın almak için tıklayın.

Oppo Reno11 F 5G akıllı telefon incelemesi