Sam Altman, OpenAI’ın Yeni Güvenlik Ekibinin Başına Kendisini Koydu

Sam Altman servetinin yarısını bağışlama

Yapay zeka konusunda dikkatsiz davranmakla suçlanan OpenAI’ın CEO’su Sam Altman, kurduğu yeni güvenlik ekibinin başına kendisini koydu.

ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI, şu anda yaşanan yapay zeka çılgınlığının başını çekiyor. Geliştirdiği etkileyici yapay zeka programlarıyla bu alana öncülük eden şirket, bu sayede bir anda teknoloji dünyasının en önemli birkaç şirketinden birine dönüştü. Bu sırada da değerine değer kattı. Ancak şirket büyüyüp değer kazandıkça, çıkış amacını da unutmaya başladı. Yapay zeka konusunda temkinli olunması gerektiğine vurgu yapan, kâr amacı gütmeyen bir girişim olarak yola çıkan OpenAI, bugün tam tersini yapıyor. Microsoft ve Google gibi rakiplerle bir tür silahlanma yarışına giren şirket, en gelişmiş yapay zekaya sahip olmak için tehlikelere aldırmadan son gaz ilerliyor. Bunu yaparken yoluna çıkanları harcamaktan da çekinmiyor.

ChatGPT yanlış bilgi veriyor

Birkaç ay önce iş arkadaşları tarafından görevden alınmaya çalışılan ama bu girişim başarısız olunca daha da güçlü bir şekilde geri dönen OpenAI CEO’su Sam Altman, geçtiğimiz günlerde şirketin güvenlik ekibini dağıtarak tepki çeken bir hamleye imza atmıştı. Sonuçta bu ekip, yapay zekanın kontrolden çıkmamasından sorumlu ekipti. Haliyle bu karar endişe yarattı. Tepkiler büyüyünce Sam Altman yeni bir güvenlik ekibi kurdu. Ama sorun şu ki bu ekibin başında Altman var.

Altman ve ekibini kontrol altında tutması gereken kurumun başına doğrudan Altman’ın geçmesi, bunun tamamen göstermelik bir güvenlik ekibi olacağını gösteriyor. Bu da şirketin yönetim şekline dair yeni soru işaretleri doğuruyor. Yol arkadaşlarını şirketten dışlaması, Scarlett Johansson’ın sesini izinsiz kullanması, güvenlik ekibini kafasına göre dağıtması derken, Sam Altman teknoloji dünyasının en tartışmalı ve en tehlikeli figürlerinden birine dönüşme yolunda hızla ilerliyor.

Honor 200 ve 200 Pro Resmen Tanıtıldı