Huawei P60 modelleri ne zaman tanıtılacak

Huawei nova Y90

Çin’in en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olan Huawei, kısa süre önce Mate 50 serisini tanıtmıştı. Mate 50 serisinin tanıtılmasıyla birlikte gözle P60 modellerine çevrildi. Peki Huawei P serisinin yeni modellerini ne zaman tanıtacak? İşte detaylar.

Huawei P60 modelleri ne zaman tanıtılacak. Huawei son birkaç yıldır zor zamanlar geçiriyor. Malum süreci hepimiz biliyoruz. Çinli üretici ambargo altında olduğundan ötürü cihazlarına Google servislerini yerleştiremiyor. Hal böyle olunca Google Play başta olmak üzere hiç bir Google uygulaması yeni Huawei modellerinde çalışmıyor.

huawei p50

Bu durum Çinli şirketin Avrupa ve Asya pazarındaki payını büyük oranda düşürdü. Nitekim düşürmeye de devam ediyor. Mobil pazarda büyük yara alan Huawei, bu nedenle şu sıralar PC ve aksesuar sektöründe yeni yatırımlar gerçekleştiriyor.

İlk Huawei P50 Pro modeli, daha küçük ekrana, tek delikli kameraya sahip olacak

Huawei P60 modelleri ne zaman tanıtılacak

2022 yılı içerisinde normale oranla daha az model çıkaran Huawei, şu sıralar yeni P serisi cihazlar üzerinde çalışıyor. Normal şartlara bu cihazların şimdiye kadar çoktan sızdırılması gerekiyordu. Fakat Huawei’nin mobil pazarda yaşadığı büyük düşüş, çip sektöründeki sıkıntılar, TSMC’nin Huawei’ye uyguladığı ambargo P60 serisinin hayli gecikmesine neden olabilir.

https://www.alexa.com/siteinfo/donanimgunlugu.com

Şimdiden Samsung, Apple, Xiaomi gibi isimlerin yeni amiral gemisi modelleriyle ilgili detaylar şimdiden sızdırılmaya başlamış durumda. Huawei cephesinden ise pek bir bilgi yok. Dolayısıyla P60 serisinin geleceği de şimdilik biraz muamma diyebiliriz. Yine de bekleyip göreceğiz.

The Witcher 4 ne zaman çıkacak? Merakla bekliyoruz!