899 euro’luk Huawei P20 Pro ‘nun kameraları hayal kırıklığı mı?

hju3

720p video çekmeyi kim ilgi çekici bulur ki? Hem nerede bu 4K 60FPS çekim özelliği? Huawei P20 Pro ‘da bir şeyler eksik gibi…

Huawei, kısa süre önce Paris’te gerçekleştirdiği özel bir etkinlikle yeni telefon modellerini görücüye çıkardı. Bu modeller arasında özellikle Huawei P20 Pro ‘ya büyük ilgi vardı. Zira bu telefon, arka tarafında tam 3 kameradan oluşan özel bir sisteme sahip.

Peki 3 kamera olunca ne oluyor? Basitçe açıklamak gerekirse Huawei, çok daha kısa sürede, az ışıklı ortamlarda bile rakiplere kıyasla daha detaylı fotoğrafların elde edilebilmesini hedefliyor. Yapay zeka sistemi sayesinde kamera o esnada neyi çektiğini algılayarak ona göre kendini ayarlıyor ve her defasında en net fotoğrafları sunmayı hedefliyor. P20 Pro’nun arka tarafında 8, 20 ve 40MP olmak üzere 3’lü özel bir kamera sistemi var. Ayrıca bu sistem, 3x optik zoom özelliğine de sahip.

60FPS 4K çekim yok!

“Fotoğraf” olarak baktığımızda P20 Pro’nun en iyi telefonlardan bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak iş “Video” tarafına geldiğinde durum biraz farklı. Huawei, bu modelinde 60FPS değerde 4K çekim imkanı sunmuyor. 30FPS’de 4K çekim yapabiliyorsunuz ve bu videolar da pek net değil açıkçası.

Gelelim ön kamera. Ön tarafta 24MP değerde selfie kamerası yer alıyor. Tabii hem arka hem de ön kameranın birçok farklı çekim modu bulunuyor. İlginç olan ise, ön kamera ile video tarafında yalnızca 720p çözünürlüklü videolar çekebiliyor, üzerine çıkamıyorsunuz.

Yıllar önce çıkan birçok telefonun arka tarafında 60FPS’de 4K,ön tarafında da 2K çözünürlüklü video seçeneklerinin bulunduğunu hatırlatmakta fayda var.

Kısacası, kameralarıyla gündeme gelen ve bu kadar iddialı olan bir telefonda bu detayların atlanılmaması gerekirdi.

899 euro'luk Huawei P20 Pro 'nun kameraları hayal kırıklığı mı?
Huawei P20 Pro

Sosyal medyanın yeni gelir modeli; kullanıcı bilgileri


Yorumlar kapatıldı.