Huawei P20 Pro hakkında çarpıcı iddia!

huawei p20 pro

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Huawei, kısa süre önce Paris’te düzenlediği özel bir etkinlikle yeni amiral gemisi modeli Huawei P20 Pro ve P20’yi tanıtmıştı. Özellikle P20 Pro sahip olduğu 3’lü ana kamera modülü ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Dünyanın 3 ana kameraya sahip ilk telefonu olan P20 Pro hakkında bazı çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

Huawei P20 Pro hakkında yalan mı söylüyor?

Çinli üretici yeni amiral gemisi modelini tanıttıktan kısa bir süre sonra bazı açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalarda telefonun arka kısmında bulunan 3 kameradan sadece 8MP’lik olanda OIS (optik imaj sabitleyici) teknolojisinden yararlandığı belirtilmişti.

Fakat iFixit bu konu hakkında farklı bir iddiada bulundu. Telefonu parçalarına ayıran iFixit ekibi, Huawei P20 Pro modelinde 3 kameranın da OIS desteği ile donatıldığını belirtti. Huawei cephesi ise öncesinde belirttiği gibi yine OIS desteğinin sadece 8MP’lik kamerada bulunduğunu söyledi. 40MP’lik RGB kamera ve 20MP’lik monokrom kamerada OIS yerine AI görüntü sabitleme teknolojisinin kullanıldığı dile getirildi.

Bu arada dip not olarak şunu da belirtelim. iFixit ekibi, P20 Pro’nun tamir edilebilirlik derecesini 10 üzerinden 4 olarak lanse etti. Yani neresinden bakarsanız bakın, Huawei P20 Pro tamir edilmesi oldukça zor bir telefon. Bu durumda telefonun tümleşik bir yapıya sahip olmasının önemli bir rol oynadığı belirtiliyor.

iOS 11.3 güncellemesi bazı ekranları devre dışı bıraktı