Huawei Nova Flip Tüm Detaylarıyla Görüldü

Huawei nova Flip

Huaawei’nin 6 Ağustos’ta resmi olarak tanıtacağı yeni katlanabilir telefonu Huawei Nova Flip, çıkışına günler kala tüm detaylarıyla görüldü.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Huawei, önümüzdeki günlerde katlanabilir telefonlarına bir yenisini daha ekleyecek. Son günlerde çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündeme taşınan Huawei Nova Flip, 6 Ağustos’ta düzenlenecek etkinlikle resmi olarak tanıtılacak. Biz Nova Flip’in tanıtılacağı etkinlik için beklerken, telefona dair sızıntılar da üst üste gelmeye devam ediyor. Huawei Nova Flip, dün önemli bir sızıntıya daha konu oldu. Telefonun tasarımını tüm detaylarıyla gözler önüne seren yeni görselleri sızdırılırken, teknik özellikleri hakkında pek çok detay da doğrulanmış oldu.

Huawei nova Flip 3

Huawei Nova Flip, isminde yer alan Flip ifadesinden de anlaşılabileceği üzere Galaxy Z Flip modelleri gibi dikine katlanabilir bir telefon. Telefonun katlanabilir iç ekranı 6.9 inç olacak. LTPO OLED bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz olacak. Telefonun dış yüzünde ise 2.1 inçlik dış ekran yer alacak.

Huawei Nova Flip, Kirin 9000 serisinden bir yonga seti kullanacak. Bu yonga setinin  Kirin 9000S ya da Kirin 9010 olabileceği söyleniyor. Telefonda bu yonga setine 12 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara iki farklı seçenek sunulacak: 256 ya da 512 GB. Telefonda 4400 mAh’lık bir batarya bulunacak. Şarj hızı ise 66 W olacak.

Huawei nova Flip

Telefonun arka kamerasının ana lensi 50 megapiksel olacak. Ona 8 megapiksellik geniş açılı lens eşlik edecek. Telefonun selfie kamerası ise 32 megapiksel olacak.

Nova Flip, bu sınıftaki diğer katlanabilir telefonlardan biraz daha düşük bir fiyata sahip. Huawei, 690 dolarlık fiyat etiketinin Nova Flip’in diğer modellerin önüne geçireceğini umuyor.

Huawei nova Flip 4

Nothing Phone (2a) Plus Resmen Tanıtıldı