Huawei nova 9 kaçtan satılacak

Huawei Nova 9

2021’in büyük bir çoğunluğunu HarmonyOS üzerine çalışarak geçiren Huawei, kısa bir süre önce nova 9 için Avrupa lansmanını gerçekleştirmişti. Peki nova 9’un Türkiye fiyatı kaç TL olacak? İşte yanıtı.

Geçtiğimiz yıla kadar akıllı telefon pazarında hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesine sahip olan Huawei, şu sıralar eski günlerinin çok uzağında diyebiliriz. Akıllı telefon pazarındaki önde gelen üreticilerden biri olan Huawei, zor günler geçiriyor.

Malum artık Huawei modellerinde Google servisleri mevcut değil. Haliyle bu durum Huawei’nin satışlarının düşmesini hatta dibe çakılmasını sağladı. Hal böyle olunca Çinli üretici de 2021’in büyük bölümünü kabuğuna çekilmiş bir halde geçirdi.

Huawei nova 9 Türkiye fiyatı yok artık dedirtti

Acaba Huawei bu yıl Türkiye’de yeni bir model satışa sunar mı diye düşünürken nova 9 lansmanı gerçekleşti.

Peki nova 9’un ülkemizdeki satış fiyatı kaç TL olacak? Huawei tarafından yapılan açıklamaa göre telefonun ön sipariş fiyatı 9.499 TL. Yani kabaca 9500 TL. Bu fiyata 1500 TL değerindeki Huawei Freebuds Pro kulaklık da dahil. Kulaklığı çıkarıp bir kenara koyarsak telefon için 8 bin TL’lik bir etiket belirlendiğini söyleyebiliriz.

Peki nova 9 bu fiyattan başarılı olabilir mi? İşte asıl sorulması gereken soru bu. Dürüst olalım. Eğer telefonda Google servisleri yer alıyor olsaydı bu fiyatların normal olduğunu söyleyebilirdik. Fakat Google servislerinin yer almadığı bir telefonun bu fiyatlarla Türkiye’de işi hayli zor.

Motorola Edge 30 Ultra özellikleri sızdırıldı