Huawei Nova serisi duyuruldu!

huawei nova serisi

Huawei, geçtiğimiz hafta söylentilerini gündeme taşıdığımız “Nova” modellerini duyurdu. Huawei Nova modellerinin detayları haberimizde.

Dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi olan Huawei, yeni bir akıllı telefon serisi ile karşımızda çıktı. IFA 2016’da duyurulan Huawei Nova ve Huawei Nova Plus modellerinin detayları sizlerle.

Teknik özellikleri itibariyle Huawei Nova ailesi, orta ve üst segment aralığında yer alıyor. Yani cihazlar performans noktasında bir amiral gemisi deneyimi sunmuyor. Ancak fiyat avantajıyla ön plana çıkabilecek kadar kullanışlı görünüyor. Tasarımsal anlamda iki telefon da birbirlerine büyük oranda benziyor ancak tam anlamıyla ikiz diyemeyiz. Alüminyum gövde, 2.5D eğimli ön cam gövde yapısının önemli detaylarından.

Huawei Nova teknik özellikleri

Bahsedeceğimiz ilk cihaz, seriye ismini veren Huawei Nova olacak. 5 inç büyüklükte Full HD (1080p) çözünürlük sunan telefonda 12 MP arka kamera yer alıyor. Kameranın diyafram açıklığı f/2.2 ve 1.25 mikron büyüklüğünde piksellere sahip. Ön kamera ise 8 MP çözünür, f/2.0 diyaframla geliyor.

Qualcomm Snapdragon 625 yongasından güç alan Huawei Nova modelinde 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanı yer alıyor. Bu alanı az bulanlar ise hafıza kartı yuvası sayesinde 128 GB’a kadar micro SD kartları kullanabilir.

huawei-nova-1

Telefonun arka yüzeyinde parmak izi okuyucu sensör yer alıyor. USB-C portu ve çift SIM kart desteği de dikkat çeken detaylar arasında. LTE Cat. 6 modeme sahip olan telefon, 4.5G teknolojisiyle de uyumlu. Tüm bu donanım 3020 mAh kapasiteli bir bataryadan güç alıyor.

Yazılım tarafında ise Android’i görüyoruz. Cihaz kutusundan Android 6.0 Marshmallow işletim sistemiyle çıkacak. Huawei’nin Emotion UI 4.1’i de yazılım tarafındaki bir diğer detay.

Nova modeli dört farklı renk seçeneği ile satışa çıkacak. Bu renkler siyah, gri, altın sarısı ve rose altın şeklinde. Cihazın fiyatının 399 Euro olması bekleniyor. Çıkış tarihi olarak Ekim 2016 işaret ediliyor.

Huawei Nova Plus teknik özellikleri

Phablet kategorisine giren Huawei Nova Plus modelinde 5.5 inç büyüklükte 1080p çözünürlüklü ekran sunuluyor. Bu modeldeki tek fark ekran büyüklüğü değil. 16 MP ve OIS destekli kamera da dikkat çekiyor. Bu detay dışında Nova Plus modeli, Nova ile neredeyse tamamen aynı.

Snapdragon 625 yongası, 3 GB RAM, 32 GB depolama alanı gibi detaylar aynı. Büyüyen boyut sebebiyle batarya noktasında da 3340 mAh kapasiteli bir pil görüyoruz. Huawei Nova Plus modeli siyah, gümüş ve altın sarısı olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile Ekim 2016’da satışa çıkacak. Cihazın fiyatının 429 Euro olması bekleniyor.

huawei-nova-plus-1

Her iki modelin de ülkemizde satışa çıkmasını beklediğimizi belirtelim. Huawei son yıllarda Türkiye pazarına eskisine oranla daha fazla önem vermeye başladı. Ancak Türkiye için bir çıkış tarihi ve fiyat bilgisi henüz açıklanmadı.

Galaxy Note 7 için en sağlam 5 kılıf!