Alışveriş tutkunları Kasım kampanyalarına dikkat edin!

black friday

Şu sıralar Türkiye’de pek çok e-ticaret sitesinde Kasım indirimlerini görebiliriz. Fakat bu Kasım indirimlerinin hepsi gerçek anlamda indirim değil. İşte bu noktada dikkatli olmak gerekiyor.

Alışveriş tutkunları Kasım kampanyalarına dikkat edin! Alışveriş tutkunlarının merakla beklediği Black Friday’e artık sayılı günler kaldı. Bu sene Black Friday 26 Kasım’a denk geliyor. Fakat Türkiye’deki e-ticaret siteleri Kasım ayını farklı etkinliklerle kutlamaya başladılar bile.

Şu sıralar hangi e-ticaret sitesine girseniz süper, mega, fantastik, ütopik indirimlerle karşılaşabilirsiniz. Peki bu indirimler gerçekten de indirim mi? Yani söz konusu fiyatlar gerçekten indirimli fiyatlar mı, yoksa normal fiyatın üzerinde yazılan fiyatlara indirim yapılarak normal fiyatın sunulduğu etiketler mi?

black friday 1

Alışveriş tutkunları Kasım kampanyalarına dikkat edin!

Hali hazırda bazı sitelerde ciddi indirimlerle karşılaşmak mümkün. Fakat bazı sitelerde indirim adı altında müşterileri kandırmak isteyen satıcılar olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Taktik ise her zamanki ile aynı. İndirim sezonundan önce X TL’ye satılan bir ürün, indirim sezonunda X+Y TL’ye satılmaya başlanıyor. Sonra Kasım indirimi + sepet indirimi + şu bu indirimi derken bir bakıyorsunuz bu ürünün fiyatı yine X TL’ye inmiş.

Yani bir açıdan bakıldığında indirim falan yok. Fakat bir sürü sayının, fiyatın üstü çizildiği için kendinizi indirimli bir ürün almış gibi hissedebiliyorsunuz. Bu tuzaklara düşmemek için yapmanız gereken tek şey ise alacağını ürünü Google’da aratmak. İşte bu kadar basit.

iPhone 13 bekleyenlere kötü haber