Huawei Nova 3, global pazara açılıyor

huawei nova 3

Huawei’nin bu ayın başlarında Hindistan’da satışa sunduğu Nova 3, şimdi de global pazara geliyor. İşte Huawei Nova 3 hakkındaki son detaylar.

Huawei, bu ayın ilk haftasında Nova 3 modelini satışa sunmuştu. Üst segmente hitap eden özellikleriyle dikkat çeken Nova 3, Hindistan’ın ardından şimdi global pazara çımaya hazırlanıyor. Çinli üretici, Huawei Nova 3 ile birlikte Nova 3i modelini de satışa sunmayı planlıyor.

Huawei Nova 3 Avrupa’ya geliyor

Bilmeyenler ya da unutanlar için ufak bir anımsatmada bulunalım. Nova 3, gücünü Huawei’nin kendi üretimi olan Kirin 970 yonga setinden alıyor. Sistemini 6GB RAM ile destekleten telefonun dahili depolama alanı ise 64GB ile 128GB arasında değişiyor. 1080 x 2340 piksel çözünürlüğünde 6.3 inçlik bir ekranla gelen telefon 3750 mAh kapasitesinde bir bataryadan besleniyor.

Arka tarafında 24MP + 16MP’lik çift kamera modülü yer alan telefonun, ön tarafında da 24MP + 2MP’lik çift kamera yer alıyor. Ön tarafında yer alan derinlik sensorü sayesinde daha güvenli bir yüz tanıma seçeneği sunan Nova 3’ün Avrupa fiyatı ise henüz netleşmiş değil fakat sızdırılan raporlar doğrultusunda telefonun 450 euro civarında bir etikete sahip olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan Huawei Nova 3’ün haricinde, orta segmente hitap eden Nova 3i de Avrupa’da raflardaki yerini alacak. Kirin 710’dan güç alan telefon 3340 mAh’lık bir bataryadan beslenecek.

Her iki telefon da kutudan çıktığında EMUI 8.2 destekli Android 8.1 ile çalışacak.

Huawei Mate 20 Pro için 2 yeni renk seçeneği geliyor