Huawei nova 8i ve 9 sonunda Avrupa’ya geliyor

Huawei, HarmonyOS'un yeni bir sürümünü yayınlayacak

2021’de oldukça silik bir görünüm çizen Huawei sonunda orta segmentteki iki modelini Avrupa pazarına getirmeye karar verdi. İşte konunun detayları.

Huawei nova 8i ve 9 sonunda Avrupa’ya geliyor. Malum, 2021 Huawei açısından çok da parlak geçmedi. Özellikle de bu yılın ilk yarısını göz önüne aldığımızda Çinli üreticinin tamamen pazardan kopuk bir görünüm sergilediğini söyleyebiliriz. Elbette bu durumun bir ya da birden fazla nedeni var.

Malum, Huawei hala ABD ambargosu altında. Mevcut ambargo şartları hafiflemiş olsa dahi hala Huawei modellerinde Google servisleri yer almıyor. Bu da kullanıcılar için büyük bir problem. Huawei bu problemi aşabilmek için HarmonyOS tarafında yoğun bir mesai harcadı. Fakat ortaya çıkan görünüm, istenilen sonuçların hayli uzağında diyebiliriz.

Huawei nova 8i resmi render görüntüleri sızdırıldı

Huawei nova 8i ve 9 sonunda Avrupa’ya geliyor

Bu yıl Çin pazarında birkaç cihazını satışa sunan Huawei, Avrupa’yı ise neredeyse pas geçmişti. Fakat önümüzdeki süreçte Huawei’nin Avrupa serüveni de ufaktan başlayacak gibi görünüyor.

Sızdırılan son bilgilere göre Çinli şirket bir süre önce Çin’de satışa sunduğu nova 8i ve nova 9 modellerini Avrupa’ya getiriyor. Şimdilik bu telefonların Avrupa’ya tam olarak ne zaman geleceği ya da nasıl bir fiyat etiketine sahip olacağı netleşmiş değil. Bu bilgileri muhtemelen önümüzdeki günlerde öğrenmiş olacağız.

Gıda ve otomobil fiyatları serbest piyasa ekonomisine takıldı: Fiyat artışları gündemde