Huawei modelleri çok büyük değer kaybına uğradı

Huawei modelleri çok büyük değer kaybına uğradı

Yapılan bir araştırmaya göre son dönemde Huawei modelleri büyük değer kaybı yaşadı. İşte bu konunun tam detayları.

Huawei modelleri çok büyük değer kaybına uğradı. Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan Huawei son dönemde büyük kayıplar yaşadı. Çinli üretici en büyük darbeyi de Google’dan yedi. Google servislerinin Huawei modellerinden çıkarılması, Çinli şirketin tüm planlarını allak bullak etti.

Peki son yaşanan olaylardan sonra Huawei modellerindeki değer kaybı ne kadar oldu? Malum akıllı telefon pazarında özellikle üst segmentte önemli bir ikinci el pazarı mevcut. Dolayısıyla pek çok kişi üst segment telefon alacağı zaman ikinci el cihazlara da yönelebiliyor.

Bu anlamda bakıldığında Apple modellerinin çok daha az değer kaybettiğini söyleyebiliriz. Peki Huawei’nin değer kaybı ne kadar?

Huawei modelleri çok büyük değer kaybına uğradı

Huawei modelleri çok büyük değer kaybına uğradı

Yapılan bir araştırmaya göre Huawei kısa sürede büyük bir değer kaybı yaşadı. Öyle ki geçtiğimiz yıl alınan bir Huawei modeli bu yıl değerinin yüzde 75 daha azına satılabiliyor. Aynı durum 2 yıllık modellerde daha da vahim. Keza 2 yıl önce alınmış bir Huawei cihazı hali hazırda asıl değerinin yüzde 87 altına satılıyor.

Elbette bunlar yurtdışı verileri. Dolayısıyla Türkiye’deki fiyatları çok baz almamak gerekiyor. Çünkü ülkemizde döviz kurları sürekli yükseldiği için fiyatlar da bir şekilde dengeleniyor. Dolayısıyla değer kayıpları çok fazla hissedilmiyor.

Bekarlara ek vergi sosyal medyayı birbirine kattı: Şimdiden büyük tartışma başladı