Facebook kullanıcı sayısı günden güne düşüyor

Facebook Messenger

Bir dönemin popüler sosyal medya kanalı Facebook kan kaybetmeye devam ediyor. İşte konu ile ilgili detaylar.

Facebook kullanıcı sayısı günden güne düşüyor. Sosyal medya kavramının ortaya çıkmasında Facebook’un yeri tartışılamaz. Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, ilk etapta eski okul arkadaşlarımızı bulabileceğimiz bir yer olarak tanıtılmıştı. Fakat yıllar içerisinde Facebook adeta evrim geçirdi.

Mark Zuckerberg WhatsApp

Bir dönemin açık ara en popüler sosyal medya kanallarından biri olan Facebook, günümüzde sitelere kolay giriş yapmak için kullanılan bir arayüze dönüştü. Artık pek çok kullanıcı Facebook’ta paylaşım dahi yapmıyor. Kullanıcı hesapları genel olarak uygulama, oyun ya da farklı sitelere kolay girişler için kullanılıyor.

Facebook, kullanıcıların beş profile sahip olmasına izin verecek

Bu durum Meta’yı köklü değişiklikler yapmak zorunda bıraktı. Fakat yapılan değişikliklerin hiç biri Facebook’u eski popülaritesine geri döndürmeye yetmedi.

Facebook kullanıcı sayısı günden güne düşüyor

Son raporlara göre Facebook’un kullanıcı sayısındaki artış son dönemin en düşük seviyelerine gerilemiş durumda. Nitekim bu kötü senaryo Meta yöneticileri tarafından da kabullenilmiş durumda. Bu sebepten ötürü genel yatırım hatları Instagram ve WhatsApp üzerine kaydırılmış. Tabi ki bir de MetaVerse projesi var.

Facebook sahte ve ücretli incelemeleri kısıtlıyor

Mark Zuckerberg, Facebook’un Horizon World ile birlikte eski popülaritesini tekrar yakalayabileceğini düşünüyor. Fakat işin kötü yanı Meta’nın metaverse projesi de şimdiye kadar kullanıcı tarafında karşılık bulmuş değil. Sonuç olarak Facebook için yolun sonu göründü diyebiliriz. Tabi ki yine de çıkmamış candan umut kesilmez.

Yeni iOS güncellemesi kritik bir hata içeriyor