Huawei P30 satışları rekor kırdı!

Huawei P30 satışları

Beklentileri aşmayı başaran Huawei P30 satışları, bugüne kadar görülmemiş bir rekora imza attı. Her ne kadar Huawei için son dönemlerde zor günler olsa bile şirket, satışlar bakımından yüksek performans sergiliyor. İşte Huawei ile ilgili son derece pozitif haberimizin detayları.

Düşüşe geçen akıllı telefon üreticileri, genellikle bir sorunla karşılaştığında bu düşüşleri daha da aşağı yönlü olmaya başlar. Ancak tarihte ilk defa Huawei, karşısına çıkan bunca olumsuzluğa rağmen yinede yükselişe devam ediyor. Google ve diğer birçok ABD’li şirket kendi hizmetlerinden Huawei’yi dışlasalar bile uruluş, P30 serisi satışlarında 10 milyon rakamını bulmayı başardı.

Huawei P30 satışları bize ne anlatıyor?

Huawei şirketi başarılı bulunsa da, yine de P30 satışları ile ilgili bazı detaylara değinmek gerekiyor. Şirket bilindiği üzere ABD’li kuruluşların hizmetlerinden yararlanamayacak duruma getirilmişti. Ancak P30 serisi bu hizmetlerden yararlanabilen bir akıllı telefon modeli oldu. Bu nedenle satışlarda çok ciddi bir düşüş zaten beklenmiyordu.

Huawei P30 pro

Burada Huawei ile ilgili birçok platformun şaşırdığı nokta, 10 milyon satış gibi bir rekorun elde edilmesiydi. Bu duruma bizler de çok şaşırırsak bile yine de P30 serisinin özellikle de akıllı kamera ve üstün performans çekim kalitesi sayesinde ulaşması çok zor görünmüyordu.

2018 yılında, şirketin hem yazılım hem de donanım anlamında yaptığı yatırım 480 milyar yen rakamını bulmayı başardı.

Sadece 10 yıllık bir yatırım olan bu miktar, şirketin nasıl güçlendiğini de gösteriyor. Peki sizce de Huawei ilerleyen yıllarda bu gücünü daha da artırabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Huawei Mate 30 Pro tasarımı ile karşımızda!