Huawei Mate 9 ne kadar sattı?

huawei mate 9

Dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticilerinden Huawei Mate 9 hakkında bazı istatistiki bilgiler paylaştı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Hatırlanacağı üzere kısa süre önce Huawei, geçtiğimiz sene satışa sunduğu amiral gemisi modeli P9’un satış rakamlarını açıklamıştı. Bu açıklamanın üzerinden çok geçmeden şimdi de Huawei Mate 9 modelinin satış rakamlarını açığa çıkardı.

Şirketten yapılan resmi açıklamada Huawei Mate 9 modelinin ilk 4 ay içerisinde 5 milyon adet sattığı belirtildi. Bu bir önceki sene satışa sunulan Mate 8’in aynı dönemdeki performansından yüzde 36 daha iyi. Aynı segmentte yer alan P9 ise ilk 3 ayda 4.5 milyon satarak, Mate 9’a oranla daha iyi bir satış grafiği ortaya koymuştu.

Sonuç olarak Huawei’nin üst segmentte yer alan modellerinin günden güne daha da iyi bir noktaya geldiğini söylemek mümkün. Zira P9’un şimdiye kadar 12 milyondan fazla sattığı daha önce açıklanmıştı. Bu P8’in satış rakamından yüzde 152 daha fazla.

Açıkçası, Huawei’nin günden güne kullanıcı kitlesini genişlettiği inkar edilemez bir gerçek. Çinli şirket global pazara açıldıktan sonra, aktif olarak boy gösterdiği ülke sayısını günden güne arttırdı. Üst segment modellerinde kendi yonga setini kullanmaya başlayan Çinli teknoloji devi, şimdiye kadar önemli bir sorunla da karşılaşmış değil.

Huawei’nin 2021’de akıllı telefon pazarının lideri olma gibi bir hedefinin olduğunu da biliyoruz. Bakalım artan satışlar, Çinli teknoloji devini gerçekten zirveye yerleştirebilecek mi? Bekleyip göreceğiz.