Huawei Mate 9 ve Mate 9 Pro geliyor!

huawei mate 9 pro kucuk

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, önümüzdeki ay iki model ile karşımıza çıkacak. Huawei Mate 9 ve Mate 9 Pro modellerinin detayları sizlerle.

Dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi Huawei, önümüzdeki Kasım ayında adından sıkça söz ettirecek. Basına yansıyan yeni bilgiler, firmanın yeni serisi hakkında önemli detaylara ışık tutuyor. Telefonun tanıtım tarihi kesinleşti. Yeni Huawei Mate 9 serisi 3 Kasım tarihinde Almanya’da duyurulacak!

Huawei Mate 9 nasıl olacak?

Öncelikle iki yeni akıllı telefon geleceğini belirtelim. Cihazlar Huawei Mate 9 ve Huawei Mate 9 Pro olarak adlandırılacak. Söz konusu iki yeni telefonunda 2016 yılı bitmeden satışa çıkması bekleniyor.

Cihazlarda ortak özellikler olacağı gibi farklılıklar da bekleniyor. En önemli ortak özellik performans tarafında. Her iki cihazda da Huawei’nin yeni sekiz çekirdekli Kirin 960 yongası kullanılacak. Bir diğer ortak özellik ise 4 GB RAM olacak. Google’ın yeni sanal gerçeklik platformu Daydream VR, her iki cihaz tarafından desteklenecek.

Huawei Mate 9 modelinin tasarımı alıştığımız akıllı telefonlardan farklı değil. 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı sunulacak. 5.9 inçlik ekranda Full HD yani 1080 x 1920 piksel ekran çözünürlüğü sunulacak. Huawei Mate 9 modeli kutu içerisinden Android Marshmallow ile çıkacak.

Huawei Mate 9 Pro modeli ise ekran tarafında farklılık gösterecek. Cihaz, tıpkı Samsung modelleri gibi kıvrımlı bir ekrana sahip olacak. Ekran çözünürlüğü tarafında da QHD yani 1440 x 2560 piksel ekran çözünürlüğü öne çıkacak. Huawei Mate 9 Pro modeli kutu içerisinde Android Nougat ile çıkacak.

huawei-mate-9-pro

Instagram’a Canlı Yayın Özelliği Geliyor