Tesla yapay zekası at arabasını tır zannetti

tesla 1

Dünyanın en popüler elektrikli otomobil markalarından biri olan Tesla aynı zamanda yapay zeka desteği ile de dikkat çekiyor. Ancak bu yapay zeka her zaman istenildiği gibi çalışmayabilir.

Tesla yapay zekası at arabasını tır zannetti. Tesla, otomobil dünyası için mihenk taşı markalarından biri. Eğer dünyada bugün elektrikli arabalar bu kadar yaygınsa, bu durumun ilk nedeni kuşkusuz Tesla’nın varlığıdır. Ancak bu şirketin otomobil dünyasına kazandırdığı yenilik sadece elektrikli arabalarla sınırlı değil. Bilindiği üzere otonom yani kendi kendini kullanabilen araçlar içerisinde de Tesla akla gelen ilk marka olarak dikkat çekiyor. Bununla birlikte yapay zeka destekli bu sistem her zaman için kusursuz çalışamayabiliyor.

Tesla EV araçları için yeni özellikleri duyurdu

Tesla yapay zekası at arabasını tır zannetti

Geçtiğimiz günlerde internete düşen ve izleyenlerin tüylerini diken diken yapan bir videoda, Tesla marka aracın mezarlıktan geçerken etrafta canlı hiçbir insan olmamasına rağmen, yapay zeka destekli multimedya ekranında etrafta gezinen insanlar algılaması oldukça konuşulmuştu. Yapay zekanın bugünkü marifeti ise biraz daha komik bir hata oldu.

Tesla, tüm modellerinde fiyatları 6.000 dolara kadar artırdı!

Buna göre, yolda trafik içerisinde seyir halinde olan bir at arabasının arkasına takılan Tesla, otonom sürüş modunda önündeki aracın ne olduğunu bir türlü algılayamadı. Yapay zeka bu aracın ilk olarak bir tır olduğunu düşünse de sonra kararını değiştirip bunun bir kamyon olduğuna daha sonra ise bir arabanın arkasında yürüyen bir insan olduğuna karar verdi.

Elon Musk Tesla işgücünü yüzde 10 azaltmayı hedefliyor

Ancak her seçenekte önündeki araçla arasındaki mesafeyi korumayı ihmal etmeyen Tesla, en azından bu sayede olası bir kazanın da önüne geçmiş oldu.

Alone in the Dark yeni nesil konsollara geliyor