Huawei Mate 30 satış rakamaları ile şaşırttı!

Huawei Mate 30

Huawei’nin Google servislerinden mahrum bırakılan telefonu Huawei Mate 30 satış rakamları ile herkesi şaşırttı. Google’ın yaptırımı pek etkili olmamış.

Huawei ile Google arasındaki gerginliğin ilk kurbanı olan Mate 30 ailesi, Gmail, Play Store, Chrome ve Fotoğraflar gibi tüm Google servislerinden mahrum bırakılmıştı. Kamerası ile DxOMark’ta iPhone 11 Pro‘nun bile kıramayacağı bir skor alan Mate 30 için bugün çok şaşırtan bir açıklama geldi.

Huawei cephesinden gelen açıklamalara göre; Mate 30 ailesi ilk haftasından 1 milyonun üzerinde satış rakamı gerçekleştirmiş. Google servislerinin olmadığı bir telefonun bu kadar kısa süre içerisinde bu kadar fazla satması oldukça şaşırtıcı. Demek ki Google’ın Huawei üzerinde uyguladığı baskı pek işe yaramamış gibi görünüyor.

iPhone X Jailbreak işlemine yenik düştü!

Kirin 990 yonga setinden gücünü alan Mate 30 ailesi, kamera özellikleri ile başlı başına alınmayı cezbeden bir telefon. Özellikle Mate 30 Pro; 40 Megapiksel f/1.8 süper geniş açılı lens + 40 Megapiksel f/1.6 geniş açılı OIS destekli lens + 8 Megapiksel f/2.4 OIS destekli telefoto lens + 3D derinlik algılama sensörü ile piyasayı alt üst ediyor.

Huawei Mate 30

Google ile Huawei arasındaki gerginlik muhtemelen gün geçtikçe yumuşayacaktır. Google, onca yaptırımına rağmen yeni çıkan Google’sız telefonun 1 milyondan fazla satmasına daha fazla sessiz kalamayacak gibi görünüyor.