Huawei Mate X modeli Google servislerini kullanamayabilir

Huawei mate

Mate 30 serisi ile ilgili ortaya çıkan kötü haberlerden sonra Huawei Mate X modeli ile ilgili de pek iyi iddialar ortaya çıkmıyor. Şirket Huawei Mate 30 modellerinde olduğu gibi Mate X ürünlerinde de Google servislerini kullanamayabilir.

Çinli güvenilir kaynaklar Mate 30 Pro’nun Gmail, Haritalar ve Play Store gibi birçok Google hizmetini kullanamayacağını bildirmişti. Bu uygulamalar olmadan satışa çıkan Mate 30 Pro’nun ciddi bir alıcı kaybına uğrayacağı tahmin ediliyor.

Huawei Mate X modeli yakında piyasada

Katlanabilir ekran teknolojisinin en önemli ürünlerinden birisi olarak gösterilebilecek Mate X bu yılın Kasım ayında piyasaya sunulacak. Huawei şirketi Mate X modelinin bütün problemlerini tam olarak giderebilmek için biraz beklemeyi tercih etmişti.

Huawei mate x modeli

Neredeyse bütün teknik aksaklıkları gideren Huawei ne yazık ki Google konusunda sert kayaya çarptı. Mate X ile ilgili bir de olumlu haber bulunuyor. Şirket bu yeni akıllı telefonunda Android hizmetlerini kullanabilecek. Bu sayede önemli bir soru işareti de giderilmiş oldu. Ürün yaklaşık olarak 2.600 dolar çıkış fiyatına sahip olacak.

Fiyat bakımından bu kadar yüksek bir modelin Google hizmetleri olmadan kullanıcılar tarafından benimsenmesi neredeyse imkansız görünüyor. Peki sizce de Huawei yeni akıllı telefonunda önemli bir kayıp yaşayacak mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Katlanabilir telefonlar göz kırpıyor: Huawei Mate X ve Samsung Galaxy Fold