iPhone X Jailbreak işlemine yenik düştü!

iPhone X Jailbreak

Apple’ın yonga setlerinde bulunan ve yamalanması imkansız güvenlik açığı yüzünden iPhone X Jailbreak işlemine yenik düştü. iOS 13.1 de kırıldı…

Apple, Jailbreak işlemine engel olmak için belirli aralıklarla güvenlik güncellemeleri yayınlıyordu. Jailbreak’i iOS 13 ile tarihe gömeceği düşünülenen Apple, hiç beklemediği bir yerden gol yedi.

Apple’ın iPhone X modellerine kadar kullanmış olduğu yonga setlerinde yazılımsal olarak yamalanamayacak güvenlik açığı olduğu ortaya çıktı. Hal böyle olunca Apple hangi güncellemeyi yayınlarsa yayınlansın, Jailbreak işlemine cihazları yenik düşecek.

iPhone 12 led aydınlatmalı Apple logosuyla gelecek

Bugün ise axi0mX isimli geliştirici iOS 13.1 sürümünün yüklü olduğu iPhone X’a Jailbreak yapmanın sadece 2 saniye sürdüğünü belirtiyor. Bunun için bir de video yayınlayan axi0mX, iOS 13.1.1‘in yüklenmesine gerek olmadığını da belirtiyor.

Apple’ın şimdilik yonga setlerinde yaşanan güvenlik açığı için nasıl bir aksiyon alacağı bilinmiyor. Eğer Apple donanımsal açığı yazılımsal olarak yamalayabilirse büyük bir başarıya imza atabilir. Bakalım Cupertinolu yazılım ve donanım devi Jailbreak konusunda nasıl bir yol izleyecek?