Huawei Honor 7’nin Lansman Tarihi Belli Oldu

honor 7 tarih 2

Çinli üretici Huawei’nin yeni modeli Honor 7 sonunda resmiyet kazanmaya başlıyor. Bir süredir dedikoduları ortaya çıkan Huawei Honor 7 modelinin lansman tarihine ilişkin bir davetiye görseli basına sızdı.

honor-7-tarih

Metal gövdeli yeni amiral gemisi Huawei Honor 7, ilk olarka TENAA isimli sertifikalandırma sitesinde ortaya çıkmış, ardından üretim bandından çeşitli fotoğraflar yayınlanmıştı. Dün ise Huawei Honor 7’ye ait olan davetiye görseli basına sızdı. Davetiye görselinde Huawei’nin parmak izi okuma özelliğine dikkat çekici bir çizim yer alıyor. Çince karakterlerden oluşan görselden ilk etapta anlayabildiğimiz tek bilgi bu. Metnin çevirisinde ise 30 Haziran 2015 tarihine dikkat çekiliyor. Yani Huawei Honor 7 modeli, 30 Haziran’da resmiyet kazanacak. Fiyatı ve satışa çıkacağı tarih belli olacak.

Full HD (1080 x 1920) çözünürlük sunacak olan 5 inç boyutunda ekranın keskinlik değeri 441 PPI olacak. 64-bit mimariye sahip Kirin 935 yongasını kullanacak olan Huawei Honor 7’de 8 çekirdekli işlemci yer alacak. 16 GB dahili depolama alanı sunan versiyonunda 3 GB RAM, 64 GB dahili depolama alanı sunan versiyonunda ise 4 GB RAM kullanılacak. OIS sensöre sahip 13 MP kamera ve 3280 mAh batarya, Huawei Honor 7’nin bilinen teknik özellikleri arasında. Cihazın Türkiye’de satışa çıkıp çıkmayacağını 30 Haziran’dan sonra öğeneceğiz.

Robot Bilimi Etkinliği Düzenlendi