USB Type-C Nasıl Olacak?

usb type c

USB Type-C, Apple’ın yeni MacBook’uyla birlikte cihazlara girmeye çoktan başladı bile.

Ancak çoğumuz için bu yeni bağlantı hakkında yeterli bilgiye sahip değiliz. Bildiklerimiz arasında yeni bağlantı noktasının ters ve düz takmaya izin verdiği ve monitörlerimizi besleyebilecek gücü sağlayabildiği bilgisi var; ancak hiçbir şey bunlardan ibaret değil.

PC’lerimizdeki HDMI portlarının ve büyük sayılabilecek USB portlarının günleri geçeceğe benziyor. USB Type-C, yeni PC’lerde bazı portların sonunu getirecek ve daha büyük bataryaların, işlem gücünün ve çok daha fazlasının yolunu da açacak.

Tek bir USB portu, bir hub sayesinde her tür cihazı bağlamaya olanak tanıyacak. USB Type-C sayesinde dizüstülerimizi şarj edebilecek ek bir prize ihtiyaç duymadan harici monitörler bağlayabileceğiz.

usb type c

USB Type-C’nin yepyeni bir standart olduğu düşünülüyor; ancak USB Type-C aslında konektör şeklinde olacak. Örneğin USB Type-C’nin 10Gbps hızlarına ulaşabilmesi için arka planda kullanılan teknolojinin USB 3.1 olması gerekiyor.

USB 3.0’ın kullanılması halinde ulaşabileceğiniz en yüksek hız, 5Gbps oluyor. USB 2.0’de bu hız daha da aşağı düşüyor. Bu yüzden USB Type-C’yi desteklediğini söyleyen bir cihaz alırken arkasında hangi USB teknolojisinin kullanıldığını kontrol da etmek durumunda kalacağız.

10.000 Dolarlık Apple Watch’a Ne Oldu?