Huawei Freebuds 3 ve Apple AirPods Pro karşılaştırması

1 6

#İŞBİRLİĞİ

Son dönemin iki popüler kablosuz kulaklığı karşı karşıya. Peki hangisi daha iyi? İşte Huawei Freebuds 3 ve Apple AirPods Pro karşılaştırması.

Artık kablolu kulaklık devrinin kapandığını söylemek sanırım pek de yanlış olmayacaktır. Muhtemelen önümüzdeki yıllarda, üreticiler telefonların yanında kablolu kulaklık yerine, kablosuz kulaklık dağıtmaya başlarlar. Fakat şimdilik kablolu kulaklık kullanmak için ekstra ücret ödemek zorundayız.

Son birkaç yılda pazardaki kablosuz kulaklık yelpazesi hayli genişledi. Akıllı telefon sektöründe boy gösteren hemen hemen her isim birden fazla kablosuz kulaklık modeliyle kullanıcıların karşısına çıktı.

Freebuds kırmızı renk seçeneğiyle satışa çıkıyor

Bu yazımızda son dönemin popüler iki modeli Huawei imzası taşıyan Freebuds 3 ve Apple imzalı AirPod Pro’yu karşı karşıya getireceğiz. Böylece hangi kulaklığın daha iyi olduğu da az buçuk ortaya çıkmış olacak.

Huawei FreeBuds 3

Freebuds 3 ve Airpods Pro karşılaştırması

Huawei Freebuds 3 ve Apple AirPods Pro karşılaştırması için ilk kriterimiz tasarım. Gerek Huawei, gerekse de Apple tasarım konusunda farklı çizgiler tercih etmiş. Huawei’nin tasarımı biraz daha 2. nesil AirPods’u andırıyor. AirPods Pro ise küçülen yapısıyla bir tık daha önde görünüyor.

Şarj kutusu tasarımlarına baktığımızda ise Huawei’nin bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz. Kapandığında tam oval hatlarıyla ortaya çıkan şarj kutusu göze çok daha hoş görünüyor. AirPods Pro’nun kutusu ise dikdörtgen tarzında hatlara sahip.

Yine de tasarımın kişisel bir zevk olduğunu unutmamak gerekiyor. Yani bu kıstasta şu çok daha iyi dememiz pek de mümkün değil. Çünkü zevkler ve renkler tartışılmaz.

airpods pro alınır mı 1

Ses kalitesi

Söz konusu kulaklık olduğunda en çok dikkat çeken şeyin ses kalitesi olduğunu söyleyebiliriz. Apple’ın ilk iki nesildeki AirPods modelleri bu nedenle çok eleştirilmişti. Çünkü her iki nesilde de aktif gürültü engelleme özelliği mevcut değildi. Neyse ki bu sorun AirPods Pro ile giderildi.

Her iki kulaklıkta da aktif gürültü engelleme özeliği bulunuyor. Fakat bu konuda Huawei Freebuds 3’ün bir adım önde olduğunu vurgulamak gerekli. Çünkü Freebuds 3 modelinde aktif gürültü engellemede filtreleme yapabiliyorsunuz. Yani telefon ara yüzünden gürültünün ne derece azaltılabileceğini belirleyebiliyorsunuz. AirPods Pro’da ise böyle bir opsiyon bulunmuyor.

Huawei FreeBuds 3

Freebuds 3’ü öne geçiren bir diğer etken de “bone voiceprint” isimli teknoloji. Bu teknoloji sayesinde çok daha kaliteli telefon görüşmeleri yapabiliyorsunuz. İster rüzgara karşı koşturun, isterseniz sesin tavan yaptığı bir stadyumda görüşün. Freebuds 3 sizin sesinizi tanıyarak diğer seslerden ayırıyor ve karşılıklı bir görüşme kalitesi sunuyor. AirPods Pro’da ise bu tarz bir özellik mevcut değil.

Daha hızlı ve daha kaliteli bir bağlantı

Freebuds 3 ve AirPods Pro karşılaştırmamızdaki bir diğer etken de bağlantı kalitesi. Hem Freebuds 3, hem de AirPods Pro kutunun kapağını açar açmaz telefonunuzla eşleşiyor. Çıkartıp kulağınıza taktığınızda da ekstra bir işlem yapmadan kullanıma başlayabiliyorsunuz.

Fakat burada önemli bir husus var. Freebuds 3’te Bluetooth 5.1 teknolojisi kullanılırken, AirPods Pro’da ise Bluetooth 5.0 kullanılıyor. Bu da Freebuds 3’ün AirPods Pro’ya göre daha kaliteli ve gecikmesiz bir bağlantı sunduğu anlamına geliyor.

AirPods Pro

Son olarak iki kulaklığın şarj sürelerine de göz atalım. AirPods Pro tam kullanımda 4.5 saatlik dinleme süresine sahip. Huawei Freebuds 3’te  ise bu süre 4 saat. Yani batarya anlamında AirPods Pro’nun önde olduğunu söyleyebiliriz.

Peki gelelim işin maddi boyutuna. Huawei Freebuds 3 198 dolarlık etikete sahipken, AirPods Pro ise 250 dolardan satılıyor. Yani arada önemli bir fiyat farkı mevcut. Ülkemizde de Freebuds 3 için ödemeniz gereken para yaklaşık olarak 900 TL. AirPods Pro ise 1800 TL’den satılıyor. Yani iki katı.

Bu haliyle bakıldığında Freebuds 3’ün çok daha mantıklı durduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan özellikler karşılaştırmasında da Huawei’nin Apple’a karşı bir üstünlüğü söz konusu. Yine de karar son kullanıcının.