Huawei İşlemci Bulmakta Zorlanabilir

Huawei

Geçtiğimiz yıl yeniden yükselişe geçen Huawei, ABD’nin radarına takıldı. ABD Ticaret Bakanlığı, Qualcomm ve Intel’in şirkete işlemci satmasını yasakladı.

ABD’nin sert yaptırımları sebebiyle bir dönem iflasın eşiğine gelen Çinli telefon üreticisi Huawei, geçtiğimiz yıl muhteşem bir geri dönüş yaptı. ABD’nin devam eden yaptırımlarına rağmen Mate 60 ve Pura 70 gibi dikkat çekici telefonlar çıkarmayı başaran şirket, bu sayede yeniden zirveye yükseldi. Özellikle Çin’de kullanıcıların bu telefonlara büyük ilgi göstermesi, şirketin bir anda eski günlerine dönmesini sağladı. Ancak bu yükselişin ABD’nin dikkatini çekmesi, şirketi yeniden bir krizin içine sokabilir.

Reuters’un haberine göre ABD, Qualcomm ve Intel’in Huawei’yi çip satışı yapmasına müsaade eden lisansları iptal etti. Eğer bu haber doğru çıkarsa, ki doğru görünüyor, Çinli telefon üreticisi bir kez daha işlemci temin etmekte zorluk çekebilir. ABD Ticaret Bakanlığı, bazı şirketlerin Huawei’ye satış yapmasını engellediğini doğruladı ama bunların hangi şirketler olduğunu söylemedi.

huawei laptop

Qualcomm’un Snapdragon yonga setlerinden mahrum kalması, Huawei’yi kötü etkileyecektir elbette. Ancak Çinli telefon üreticisi, akıllı telefonları için Kirin gibi alternatiflere sahip.  Bu yüzden bu konuda çok sıkıntı yaşamayabilir. Ancak asıl sıkıntı Intel tarafında ortaya çıkıyor. Çünkü şirketin laptopları Intel işlemciler kullanıyor. Şimdi Intel’e satış yasağı getirilmesi, şirketin laptop üretimini ciddi şekilde tehlikeye sokabilir. Zira akıllı telefon pazarını aksine bu pazarda şirketin halihazırda bir alternatifi yok.

vivo X100 Ultra ve X100s’in Çıkış Tarihleri Belli Oldu