Facebook sigara kadar zararlı açıklaması yapıldı: Bu laflar kavgada söylenmez

Facebook Hikayeler için çıkartma reklamları test ediyor

Facebook sigara kadar zararlı açıklamaları gündeme bomba gibi oturdu. Üstelik bunu söyleyen önemli bir isim. Hadi gelin merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Herkesin yakından tanıdığı The guardian’dan Jonathan Freedland tarafından yapılan açıklamalar Facebook sigara kadar zararlı boyutuna kadar gitti. Onun yaptığı bu açıklamalar gündemde ciddi bir karşılık buldu. Facebook hakkında aslında çok daha ağır ifadeler kullandı.

Yaptığı açıklamalara bakıldığında bunun daha çok kendi araştırmalarının sonucu olduğu ortaya çıkıyor. O Facebook ile ilgili alkol endüstrisi tanımını yaptı. Sonra sigara kadar zararlı dedikten sonra en son silah lobisi ifadesini kullandı. Sonuç olarak Facebook şirketinin en az bunlar kadar zararlı olduğunu belirtti.

Facebook sigara kadar zararlı

Yaptığı açıklamalarının devamında sigara şirketlerinin oynadığı bazı oyunlara yer verdi. 1960 yıllarında sigaranın kanser yaptığı ile ilgili birçok araştırma vardı. Ancak bu araştırmalar kamuoyu ile paylaşılmadı. Sigara şirketlerinin daha fazla kar elde etmesi için bunlar toplumdan gizlendi.

Facebook sigara kadar zararlı

Dönemin bilim insanları sigara gibi alışkanlıkların kansere ciddi bir şekilde sebep olduğunu ortaya koydu. 30 yıl boyunca sigara şirketleri sigara içmenin zararlı olduğuna dair bütün iddiaları yalanlamakla yetindi. Ancak 1990 yıllarına geldiğimizde artık bunu saklayamadılar. Şimdi ise Facebook sigara kadar zararlı ifadeleri kullanılıyor.

Facebook, Instagram, Messenger kesintilerine sebep olan problem giderildi

Sosyal medya devinin aslında gençler için çok fazla tehlikeli olduğu ve bunun farkına varılması gerektiği vurgulandı. Jonathan Freedland Facebook ile ilgili tavır alınması gerektiğini düşünüyor. Yoksa bu konuda geç kalınmış olabilir. Peki siz onun Facebook hakkındaki görüşleri ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden konuyla ilgili fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.