Huawei’nin Android lisansı iptal edildi! Huawei için yolun sonu mu görünüyor?

Huawei

ABD ile Çin arasındaki gerginlik büyüyor. Google, Huawei firmasının Android lisansını iptal ettiğini açıkladı. Artık Huawei telefonlar güncelleme almayacak!

Amerika ile Çin arasındaki gerginlik bugün Huawei’ye patladı. Dünya çapında ses getirmeye başlayan Huawei, bugün aldığı darbe ile piyasadan silinme pozisyonuna düştü. Google, yaptığı resmi açıklama ile Huawei’nin Android lisansını iptal ettiğini ancak firmanın açık kaynaklı Android sürümünü kullanabileceğini belirtti. Bu açıklamadan sonra mevcuttaki Huawei’nin telefonlarının akıbeti merak edilmeye başlanmıştı.

Huawei için yolun sonu göründü!

Google, mevcuttaki Huawei’nin telefonlarının bu lisans iptalinden etkilenmeyeceğini ve Play Store gibi Google servislerini kullanabileceğini belirtti. Ancak bu tarihten itibaren yeni çıkacak olan modellerde Google’ın hiç bir servisi yer almayacak.

Huawei ve Samsung arasındaki dava süreci sona erdi

Dünya çapına açılacağım derken Google’ın yaptırımı ile Çin’e geri dönecek gibi görünen Huawei’nin henüz ne yapayacağı bilinmiyor. Firma kendi işletim sistemini geliştirse bile asla ve asla Android ve iOS kadar güçlü olamayacağı için sonu Windows Mobile gibi olacak.

Firmanın ne yapıp ne edip Google ile anlaşıp Amerika’nın isteklerini karşılaması gerekiyor. Aksi durumda maalesef ki P30 Pro ile çok ses getiren firma tarihin tozlu raflarındaki yerini alacak.

Huawei

Firmanın başkanı Ren Zhengfei; herhangi bir yasayı ihlal etmediklerini bu yüzden geri adım atmayacaklarını belirtiyor. Bakalım başkan Ren Zhengfei bu yaptırımların sertleşmesi sonrasında bu sözlerinden geri adım atacak mı?