Huawei’nin Android yasağı ertelendi!

Android yasağı

Huawei’nin Android yasağı ileri bir tarihe ertelendi. Amerika Birleşik Devletleri, Huawei’ye 3 ay daha güncelleme sunma şansı verdi.

Amerika Birleşik Devletleri bir kararı ile Huawei’yi yükselmekte olduğu telefon pazarından saf dışı bırakabileceğinin sinyalinin dün vermişti. Huawei’nin Android lisansını iptal eden ABD hükümeti, daha sonra yine Amerika merkezli çipset üreticilerinin de desteğini almış, Qualcomm, Intel ve Boardcomm da Huawei ile olan ilişkilerini askıya almıştı.

Huawei’nin Android yasağı ertelendi!

Teknoloji gündemini karıştıran bu olaydan sonra Amerika’dan bir haber daha geldi. ABD Ticaret Bakanlığı, aldığı karar ile Huawei yasağını 90 gün ileriye erteledi. Bu 90 günlük süreç içerisinde Huawei telefonlarına güncellemeler sunulabilecek. Huawei bu süreçte elini çabuk tutup eski modellerine bile güncellemeler sunacaktır.

Android Q Beta testine katılacak olan Huawei P20 Pro ailesinin ise Beta programından çıkarılacağı söyleniyor. Şimdilik ABD ile Çin arasındaki gerginlik sona ermiş değil. Donald Trump’ın kafası atarsa Huawei’yi piyasadan bir anda silebilir.

Huawei’nin Android lisansı iptal edildi! Huawei için yolun sonu mu görünüyor?

Güncelleme almayan, Play Store’u resmi olarak barındıramayan, Google servislerini çalıştırmayan ve lisanslı Android kullanmayan telefonların satışı dip yapacaktır. Umarız iki ülke arasında en kısa süre bir anlaşma sağlanır.

Android yasağı