Huawei Android Q Beta programından çıkarıldı!

Huawei Android Q Beta

Android lisansı iptal edilen Çinli firma, şimdi de Android Q Beta programınan çıkarıldı. Huawei ile Google arasında gerginlik git gide büyüyecek gibi görünüyor.

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasındaki gerginlik teknoloji alanında ilk olarak ZTE’ye patlamış daha sonra da Huawei kurban seçilmişti. Daha çok değil 1 ay önce Android Q Beta testine Huawei P20 Pro modelinin katılacağı Google tarafından açıklanmıştı. Ancak Google’ın, Huawei’nin Android lisansını iptal etmesi ile Huawei P20 Pro bu Beta testinden çıkarıldı.

Huawei Android Q Beta programından çıkarıldı!

Google’ın daha önce aldığı kararları bozması pek etik bir davranış değil. İki devlet arasındaki gerginliğin Huawei’ye patlaması da kabul edilemeyecek bir durum. Google’dan sonra Huawei’ye; Qualcomm, Broadcom, Intel ve Microsoft’un da darbe vurması, Çinli firmayı Amerika’dan silinme noktasına getirecek gibi görünüyor.

Huawei’nin Android lisansı iptal edildi! Huawei için yolun sonu mu görünüyor?

Ancak Google’ın geçtiğimiz gün geri vites yaparak, Huawei’nin Android lisansını 90 gün daha uzattığını ve bu süreçte Huawei’nin eski modelleri için güncelleme yayınlama şansının verildiğini belirtelim. Umarız iki firma arasındaki gerginlik en kısa sürede bir son bulur.

Huawei Android Q Beta