Huawei akıllı telefon satışlarında adeta çöktü!

EMUI 11

Yayınlanan 3. çeyrek raporuna göre Huawei akıllı telefon satışlarında büyük kan kaybetti. İşte konunun detayları.

Akıllı telefon pazarının etkin isimlerinden biri olan Huawei son 1 yıldır satışa sunduğu modellerinde Google servislerine yer vermiyor. Dürüst olmak gerekirse Google servisleri olmadan Android işletim sistemine sahip bir telefonu kullanmak pek de kolay değil.

Görünen o ki kullanıcılar da bu fikre katılıyorlar. Zira Huawei’nin 2020’nin 3. çeyreğindeki satış rakamları da bunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Çinli üretici 2019’un aynı döneminde 66.8 milyondan fazla akıllı telefon satmayı başarmıştı.

Bu dönemde satışa çıkan tüm Huawei modellerinde Google servisleri yer alıyordu. 2020’nin aynı dönemindeki satış rakamlarına baktığımızda ise Huawei’nin yalnızca 50.9 milyonluk satış yaptığını görüyoruz.

Huawei Mate 30 için EMUI 11

Huawei akıllı telefon pazarında kan kaybediyor

Sadece bu rapora baktığımızda bile Huawei’nin ağır bir kan kaybı yaşadığını söyleyebiliriz. Yalnızca iki çeyreğin karşılaştırmasında bile yüzde 24’lük bir kayıp söz konusu. Eğer Çinli üretici bu soruna bir çare bulmazsa önümüzdeki yılın aynı döneminde çok daha düşük bir satış grafiği karşımıza çıkabilir.

Hali hazırda Huawei 2021 ile birlikte HarmonyOS’i kullanıma sunmayı planlıyor. Eğer HarmonyOS kullanıcılar arasında tutulursa bu Huawei için bir çıkış yolu olabilir.

Aksi takdirde tablonun pek de parlak görünmediği gün gibi ortada. Mevcut şartlarda Huawei’nin eski gücüne kavuşması da pek olası görünmüyor.

Huawei işletim sistemiyle Android’i ezip geçebilir


Yorumlar kapatıldı.