Samsung akıllı telefon pazarında gerilemeye başladı

Samsung Galaxy S20 FE 5G, One UI 3.1 güncellemesi alıyor

Samsung ABD’nin Çinli şirketler üzerinde kurduğu baskıya rağmen akıllı telefon pazarında gerilemeye devam ediyor. İşte konu ile ilgili detaylar.

Özellikle son 3 – 4 yılda Çinli akıllı telefon üreticileri global pazarda önemli ataklar yaptılar. Çin’in en büyük telekomünikasyon şirketi olan Huawei, kısa sürede geniş bir müşteri kitlesine ulaşarak Samsung’un tahtına göz diken ilk şirket olmuştu.

Fakat ABD tarafından gelen baskılar ve yaptırımlar sonrası Huawei bu hedefinden uzaklaştı. Şimdi ise Xiaomi ve Oppo’nun ciddi anlamda büyüme kaydettiği görülüyor. Hatta yıllardan beri Hindistan pazarını kimseye kaptırmayan Samsung şu sıralar bu pazarda ilk 3 içerisinde kalma savaşı veriyor.

Samsung akıllı telefon pazarında gerilemeye başladı

Özellikle Xiaomi Asya pazarında önemli bir başarı elde etti. Samsung’u pek çok pazardan adeta silen Xiaomi, bu ataklarına Avrupa pazarını da ekledi.

Şu sıralar Türkiye de dahil olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde mağaza üzerine mağaza açan Xiaomi, yakın gelecekte Samsung’u tahtından edecek gibi görünüyor.

Elbette burada ABD için ayrı bir parantez açmak lazım. Keza bir süre önce Xiaomi’nin de kara listeye alınacağına dair bazı haberler çıkmıştı. Görünen o ki ABD, Çin’in önde gelen tüm telekomünikasyon devlerini gözüne kestirmiş durumda. Bakalım bu işin sonu nereye varacak?

Tabi ki şu gerçeği de göz ardı edemeyiz. Eğer ABD bu işe karışmazsa yani Çinli şirketlerin önünü kesmezse, Samsung öyle ya da böyle zirveden düşecektir.

Apple katlanabilir ekranlı iPhone konusunda kararsız