Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro ülkemizde başarılı olabilir mi?

huawei mate 30 5

#İŞBİRLİĞİ

Huawei merakla beklenen yeni üst segment modellerini nihayet tanıttı. Peki Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro ülkemizde başarılı olabilir mi? İşte bu sorunun yanıtı.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Huawei, merakla beklenen yeni üst segment modellerini nihayet tanıttı. Çinli üretici gerçekleştirdiği özel etkinlikte Mate 30 ve Mate 30 Pro modelleri teknoloji tutkunlarının beğenisine sundu. Her iki modelle ilgili tüm detaylara aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Mate 30 tanıtıldı! Özellikleri için tıklayın!

Mate 30 Pro tanıtıldı! Özellikleri için tıklayın!

Huawei yeni Mate modelleri için düzenlediği etkinlikte yine kamera tarafına odaklandı. Şunu kabul etmemiz gerekiyor. Leica desteğinin arkasına alan Çinli üretici, kamera tarafında muazzam işlere imza atıyor. Nitekim bu durum Mate 30 ve Mate 30 Pro’da da devam etmiş.

huawei mate 30 3

Tabi ki söz konusu bir akıllı telefon olduğunda tek önemli kriter kamera olmuyor. Sonuçta bu bir profesyonel fotoğraf makinesi değil, akıllı telefon. Dolayısıyla kullanıcıların beklentileri de hayli farklı olabiliyor.

Asıl soru ise tanıtılan yeni Mate modellerinin ülkemizde başarılı olup olamayacağı. Malum, şu anda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Huawei ile ilgili bazı soru işaretleri mevcut.

ABD hükümeti ve Huawei arasında yaşanan gerilimden ötürü Çinli üretici pek çok yaptırımla karşı karşıya kalmıştı. Bu yaptırımlar sonucu bir ara Huawei’nin Android lisansı iptal edilmişti.

huawei mate 30 2 1

Şimdilik Android lisansı tarafında herhangi bir sıkıntı bulunmuyor. Fakat son dönemde Google uygulamalarının yeni çıkan Huawei modellerinde yer almayacağına dair bazı söylemler mevcut. Üstelik bu söylemler Mate 30 modellerini de kapsıyor.

Huawei gerçekleştirdiği etkinlikte bu konu üzerine çok fazla eğilmedi. Yani telefonumuzda şu uygulamalar olacak, bu uygulamalar olmayacak gibi bir kıstasa girilmedi. Dolayısıyla bu konu hakkında hala net bir açıklama yok diyebiliriz.

huawei mate 30 1 1

Mevcut şartlarda başarı zor

Kısa süre önce Mate 30 ve Mate 30 Pro’nun ülkemizde satışa sunulmayacağı dile getirilmişti. Bu iddiaların sebebi ise telefonda Google uygulamalarının bulunmayacağı söylentisi. Yani söylentiler, başka söylentileri doğuruyor.

O yüzden biz de bu telefonun ülkemizdeki geleceğini söylentiler üzerine şekillendireceğiz. Çünkü ortada net bir şey yok.

Mate 30 ve Mate 30 Pro Türkiye’ye gelmeyebilir!

Eğer gerçekten Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro’da Google destekli uygulamalar yoksa bırakın Türkiye’yi dünya genelinde bile başarılı olması zor hatta çok zor. Çünkü Google Play’in yer almadığı bir telefona rastgele .apk dosyaları ile uygulamalar yüklemek pek de mantıklı bir davranış olmayacaktır.

huawei mate 30 4

Bir diğer ihtimal ise telefonda Google uygulamalarının bulunması. Eğer söylentiler asılsız çıkar da Mate 30 ve Mate 30 Pro’da Google uygulamaları aynen bulunmaya devam ederse, telefonun başarısız olması için pek bir neden bulunmuyor.

Elbette burada Huawei Türkiye’nin uygulayacağı fiyat politikası da çok önemli. Kalkıp Samsung gibi 10.000TL üzeri bir etiket belirlerlerse işleri hayli zorlaşır.