Huawei, ABD yaptırımlarına karşı kendi çip fabrikasını kuruyor!

Huawei, ABD yaptırımlarına karşı kendi çip fabrikasını kuruyor!

Huawei ABD yaptırımları sebebiyle zor günler geçirdi. Ancak şirketin hala ayakları yere sağlam basıyor. Şirket, çip kısıtlamalarından kurtulmak için şimdi Çin Wuhan’da kendi çip fabrikasını kuracak.

Huawei ABD’nin onca engeline rağmen kendi kendine yetme konusunda oldukça başarılı diyebiliriz. ABD yaptırımları geçmişte şirketin TSMC’den çip tedarikini kesmiş olsa da, şirket durumu dengeleyecek hamlelerde bulunuyor. Daha önce çiplerini TSMC’den tedarşk eden Huawei artık kendi çiplerini üretecek. DigiTimes raporuna göre, Çinli teknoloji devi, Hubei Eyaleti, Wuhan’da ilk üretim şirketini kurmayı planlıyor. Bu yeni “HiSilicon Fabrikası”nın önümüzdeki yıldan itibaren kademeli olarak üretime başlaması bekleniyor. Ayrıca raporda, fabrikanın kendi kendine yeterlilik kazanmak gelişen teknolojiden de yararlanılacağının altı çizildi.

Huawei, ABD yaptırımlarına karşı kendi çip fabrikasını kuruyor!

Bilmeyenler için HiSilicon, Huawei’nin çip tasarımı yapan yan kuruluşu ve efsanevi bir çip üreticisidir. Başka bir deyişle, TSMC’nin bıraktığı boşluğu hakkıyla kapatabilecek kapasiteye sahip. Konuya yakın kaynaklara göre şirket, akıllı telefonlar ve diğer cihazları için kendi yonga setlerini geliştirmesini sağlayacak olan Wuhan HiSilicon yonga fabrikası projesine 1,9 milyar Yuan (yaklaşık 278 milyar ABD Doları) yatırım yapacak. Operasyonlarını sekteye uğratan çeşitli ABD yaptırımları ile Huawei ve hatta Çin, hız kesmeden kendi gelişimlerine devam ediyor. Neticede bu hamleler yabancı yonga üreticilerine olan bağımlılığını da azaltacaktır. Hatta belki böylesi Huawei için daha iyi olmuştur diyebiliriz.

En fazla virüs barındıran korsan oyunlar açıklandı: Bu oyunları indirenler tehlikede