Honor kullanıcılarına müjde! Google Play geri dönüyor

Honor 50 serisi için tasarım ve renk seçenekleri ortaya çıktı

Huawei bünyesinde faaliyet gösterirken Google servislerinden mahrum kalan Honor kullanıcılarına müjde! Google Play geri dönüyor.

Bilindiği üzere ABD, Huawei’ye çok uzun süredir bir ambargo uyguluyor. Nitekim Huawei bünyesindeki markalar da bu ambargodan nasiplerini almış durumdalar. Örneğin Honor.

Teknoloji gündemini az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Honor kısa bir süre önce Huawei bünyesinden ayrılmıştı. Daha doğrusu Huawei, Honor’ı Çin’de oluşturulan bir konsorsiyuma satma kararı almıştı.

Genel kanı Honor’ın Huawei’den ayrıldıktan sonra Google servislerine geri kavuşabileceği yönündeydi. Fakat bu süreç ön görüldüğü gibi hızlı ilerlemedi.

Honor konuyla ilgili çeşitli temaslarda bulunsa da şimdiye kadar öyle önemli bir yol katedilebilmiş değil.

Honor kullanıcılarına müjde! Google Play geri dönüyor

Şimdi gelelim asıl konumuza. Honor modellerine Google servisleri ne zaman gelecek. Açıkçası şimdilik netleşmiş bir tarih yok. Fakat Çin kaynaklı son raporlara göre görüşmeler tamamlanmak üzere.

Büyük bir ihtimalle bu yıl bitmeden Honor modelleri Google servislerine kavuşacaktır. Öte yandan şunu da unutmamak gerekiyor. Mevcutta satışta olan Honor modelleri, basit bir güncelleme ile Google servislerine tekrardan kavuşabilirler.

Elbette bu kapsama Huawei tarafından geliştirilen Honor modelleri alınmayabilir. Bunu da zaman gösterecek. Şimdilik bu konu hakkında net yorumlarda bulunmak çok doğru olmayacaktır. Tabi ki yine de bekleyip göreceğiz.

En fazla virüs barındıran korsan oyunlar açıklandı: Bu oyunları indirenler tehlikede