En fazla virüs barındıran korsan oyunlar açıklandı: Bu oyunları indirenler tehlikede

GTA 5 PlayStation 5

Yapılan yeni bir araştırma ile birlikte en fazla virüs barındıran korsan oyunlar ortaya çıktı. Eğer sizde de bu oyunlar varsa bilgisayarınızda virüs olma ihtimali son derece yüksek. Hadi gelin hem o oyunlara hem de diğer detaylara birlikte bakalım.

Oyun dünyası her geçen gün daha hızlı bir şekilde gelişiyor. Türkiye gibi ülkelerde ise çok ciddi bir kullanıcı artışı var. Bu çok olumlu görünse bile aslında başka bir tehlike yaratıyor. Türkiye’de oyun fiyatlarının döviz bağlantılı olarak çok fazla yükselmesi kullanıcıları korsan indirmeye itiyor. Ücretsiz oyun oynayarak masraftan kurtulduğunu zannedenler ne yazık ki bilgisayarına virüs bulaştırıyor.

Ünlü antivirüs firması Avast tarafından yapılan araştırmalara bakılırsa bazı oyunlarda çok fazla virüs bulunabiliyor. Zararlı yazılımlar bilgisayarları ele geçirerek çeşitli saldırılarda kullanılabiliyor. Ayrıca kripto para madenciliği yine zararlı yazılımlar üzerinden yapılıyor.

En fazla virüs barındıran korsan oyunlar bakın hangileri oldu

Antivirüs şirketi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda yeni bir virüs türü keşfedildi. Bilgisayar sistemlerini güvenli moda alan ve bilgisayardaki tüm güvenlik yazılımlarını bu zararlı yazılım, görebilecekleriniz arasında en tehlikelisi. Bu nedenle antivirüs programları işe yaramıyor.

Far Cry 5

Avast’ın zararlı yazılım analisti Daniel Bene konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda bu yeni virüs türünün Windows sistem dosyalarını değiştirdiğini söyledi. Zararlı yazılım tüm dosyaları ortadan kaldırarak kendi dosyalarını kuruyor. Böylece bilgisayarı tamamen ele geçirilmesi kolaylaşıyor.

En çok virüs tespit edilen oyunlar ise şöyle sıralandı.

  • NBA 2K19
  • Grand Theft Auto V
  • Far Cry 5
  • The Sims 4 Seasons
  • Euro Truck Simulator 2
  • The Sims 4

ROG Strix XG43UQ Xbox oyun monitörü tanıtıldı

Yukarıda sayılan oyunlara dikkat ederseniz son derece popüler olmaları ilk göze çarpan detay. Bilgisayar korsanları popüler oyunları kullanarak cihazınıza virüs bulaştırıyor.