5G destekli Kirin 990 için çalışmalar başladı!

kirin 990

Kısa süre önce 7nm üretim süreci ile geliştirdiği ilk yonga seti Kirin 980’i tanıtan Huawei, şimdiden yeni nesil yonga seti Kirin 990 üzerinde çalışmaya başlamış durumda. İşte detaylar.

Hali hazırda global pazarda en çok akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren 3 şirketten biri olan Huawei, kısa süre önce 7nm üretim süreci ile geliştirdiği yeni nesil yonga setini tanıtmıştı. Android tarafındaki ilk 7nm’lik akıllı telefon da Huawei imzası taşıyan Mate 20 serisi olmuştu.

Çinli teknoloji devi, Kirin 980’in akabinde şimdi de Kirin 990 için çalışmalara başlamış durumda. Sızdırılan bilgilere göre Kirin 990, P serisinin yeni nesil cihazlarında kullanılacak.

Huawei Kirin 990 için kolları sıvadı

Huawei’nin üst segmente hitap eden yeni yonga seti Kirin 990 da 7nm üretim süreci ile geliştirecek. Yani bu yonga setinin, güç tüketimi, performans ve mimari bakımından Kirin 980 ile aynı seviyede olacağını söylemek mümkün.

Huawei’nin yeni yonga setini selefinden ayıran en önemli özelliği 5G desteği olacak. Malum 2020 ile birlikte yavaş yavaş 5G’ye geçilmesi bekleniyor. Hatta iddialara göre Türkiye’de 5G’ye geçen ilk ülkelerden biri olacak. Dilerseniz bu konudaki detaylara aşağıdaki yazımızdan göz atabilirsiniz.

3G’den 5G’ye neler değişti?

Huawei’nin yeni yonga setinin geliştirilmesi için yaklaşık olarak 28 milyon dolarlık bir bütçe ayırdığı belirtiliyor. Ayrıca bu yonga seti kısa süre önce 5G için sertifika alan Balong 5000 modemini kullanan ilk yonga seti olacak.

LG Q9 işte böyle görünecek