Google Pixel 4 trafik kazalarını algılayacak!

Google Pixel 4

Yakında tanıtılacak olan Google Pixel 4, trafik kazalarını algılayacak ve acil durum protokolünü devreye sokacak. İşte hayat kurtaracak özelliğin detayları.

Google, 15 Ekim 2019 tarihinde düzenleyeceği etkinlikte merakla beklenen Pixel 4 modellerini tanıtacak. 700 dolar bandını aştığı an iPhone 11 karşısında pek bir varlık gösteremeyecek olan Pixel 4 modellerinin hayat kurturacak bir özellik ile geleceği bugün belli oldu.

Bildiğiniz gibi Apple yıllardır insanların hayatını kurtarıyor. Apple Watch’ta yer alan Siri, EKG ve düşme algılama sensörleri sayesinde yılda çoğu kişinin hayatı kurtuluyor. Şimdi de Google cephesinden buna benzer bir hamle gelecek.

iOS 13.1.2 güncellemesi yayınlandı! İndir!

XDA geliştiricilerinin ortaya çıkardığı bilgilere göre; Emergency Information uygulaması geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız güncellenmiş.

Emergency Information aldığı güncelleme ile aşağıdaki özelliklere kavuşmuş.

  • Telefonunuz bir araba kazasında olduğunuzu tespit ederse, sizin için 911’e ulaşmanıza yardımcı olabilir. Araba kazası tespiti Amerika Birleşik Devletleri’nde mevcuttur.
  • Tıbbi bilgileri girin ve acil durum kişilerinizi seçin. Varsayılan olarak, bu bilgiler ilk yanıtlayanlara yardım etmek için telefonunuz kilitlendiğinde kullanılabilir.
  • Acil durum paylaşımı ile, kısa bir mesajı ve mevcut konumunuzu tüm acil durum rehberinizle hızlı bir şekilde paylaşabilirsiniz.

Google Pixel 4

Google, bu güncelleme ile açık açık Pixel 4 modellerinde yer alan sensörler ile trafik kazalarını algılayabileceği ve kişilerin hayatlarını kurtarmak için acil durum protokolünü devreyece sokacağının sinyallerini veriyor. Bu özelliğin şimdilik sadece Pixel 4 modellerinde yer alacağı söyleniyor. Umarız Google yazılım ile bu özelliği diğer Pixel modellerine de getirir.