Samsung, Rift ve Vive’a meydan okuyor!

samsung

Yazılım ve teknoloji dünyasının öncü isimlerinden biri olan Samsung, yeni VR gözlüğüyle Rift ve Vive’a meydan okuyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Son birkaç yıldır sanal gerçeklik alanında önemli adımlar atıldı. Özellikle VR sektöründe muazzam bir pazar hacmi oluştu. Bu alanda fazla firmanın olmaması, bazı devlerin de dikkatini çekmiş gibi görünüyor.

Bilindiği üzere sanal gerçeklik gözlüğü piyasasında birkaç isim öne çıkıyor. Bunlar, Oculus, HTC, Samsung ve Google. Elbette bu firmaları da kendi aralarında kategorize etmek mümkün. Örneğin Samsung ve Google, telefon tabanlı VR setleri Gear VR ve Daydream ile biliniyorlar. Bu iki firmanın VR setleri, fiyat olarak da kullanıcıyı cezbediyor.

Öte yandan Oculus ve HTC ise sektörün ağır topları olarak nitelendirilebilir. Zira Oculus Rift ve HTC Vive, Gear VR ve Daydream’e oranla çok daha pahalı. Fakat pahalı olmaları bu cihazların iyi bir gelir kaynağı olmasına engel teşkil etmiyor. Zira HTC, daha önce yaptığı açıklamada VR sektörünün akıllı telefon sektörüne oranla çok daha karlı olduğunu açıklamıştı.

Öyle görünüyor ki bu kar marjı Samsung’un da dikkatini çekmiş. Güney Koreli teknoloji devi yeni ürünü HMD Odyssey VR ile Vive ve Rift’e meydan okuyor.

3.5 inçlik AMOLED ekranı ve AKG kulaklıkları ile dikkat çeken cihaz, mekânsal farkındalık için iki kamera ve iki hareket sensörüne de sahip.

Cihazın fiyatı şimdilik netlik kazanmış değil. Fakat Samsung’un Oculus ve HTC ile rekabet için daha düşük bir fiyat etiketi belirlemesi bekleniyor.