Meizu M6 Note için Snapdragon desteği!

meizu m6 note

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Meizu, yeni modeli M6 Note için farklı planlar peşinde. İşte konu ile ilgili detaylar.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Meizu, şu aralar orta segmente hitap eden yeni modeli üzerinde çalışıyor. Meizu M6 Note ismi ile lanse edilen model geçtiğimiz günlerde Geekbench’te ortaya çıkmıştı.

Meizu’nun orta segmentteki modeli, Geekbench’te göründüğünde üzerinde MediaTek imzalı bir yonga seti bulunuyordu. Fakat geçtiğimiz gün ortaya çıkan bir raporda, Çinli üreticinin bazı modellerinde Qualcomm imzalı Snapdragon 625 yonga setini kullanacağı ortaya çıktı.

Snapdragon 625 yonga setini kullanacak olan Meizu M6 Note modeli sistemini 4GB RAM ile destekleyecek. Bu modelde MTK’li model gibi kutudan ilk çıktığında Android 7.1.2 ile çalışacak.

Geekbench testinde de görünen SD 625’li M6 Note, tek çekirdek testinden 848 puan alırken, çoklu çekirdek testinden ise 4215 puan aldı. Bu puanların orta segment bir model için oldukça ideal olduğunu söylemek mümkün.

Ayrıca dip not olarak belirtelim. Çin kaynaklı bazı söylentilere göre, Meizu’nun SD 625’li M6 Note modelini Avrupa ve Amerika’da satışa sunacağı belirtiliyor. Zira bu pazarlarda MediaTek yonga setlerini kullanan modeller çok fazla tercih edilmiyor. Meizu’nun bu gerçeği göz önüne alarak, Avrupa ve Amerika pazarları için SD 625 yonga setine yöneldiği tahmin ediliyor. Yine de bekleyip göreceğiz.